Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

High Line Park: voortdurend in verandering

15 april 2016 door Melvin Malepaard

Een openlucht museum en showroom voor creatievelingen!

Central Park, de groene long van Manhattan, ligt er al jaren hetzelfde bij. Een fraai en ruim omgezet park waar je even tot rust kunt komen van alle hectiek in stad. Toch is Central Park niet het enige park dat je beslist gezien moet hebben. Bij ieder bezoek aan New York sta ik te trappelen om te slenteren over High Line Park. Deze groene lus, op een voormalige spoorrails, slingert langs en door gebouwen heen. Het park is voortdurend in verandering is, en dus ook voor de terugkerende New York bezoeker, leuk om te blijven bezoeken.

High Line Park: in volle glorie!

Als je wil, is het geen probleem om je hele dag te spenderen op de High Line. Het voormalig verhoogde spoortraject (sinds 1980 buiten gebruik) begint in de wijk Chelsea en eindigt in Meatpacking District. Deze oase van groen heeft als extra voordeel dat je ongehinderd, zonder verkeersdrukte, kunt genieten van waanzinnige uitzicht op de imposante skyline. Qua begroeiing is er gekozen voor veel wilde plant en bloemsoorten, overigens ontworpen door de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf. Overal tref je speels vormgegeven bankjes en zitjes die naadloos aansluiten op het tuinontwerp.  Wat High Line Park nog specialer maakt is de aanwezigheid van publieke kunstvoorwerpen, die voortdurend gewisseld worden. Het is als het ware een speeltuin voor kunstenaars die op een unieke manier hun kunst kunnen tonen. Ik zeg altijd tegen mensen die er nog nooit zijn geweest, zie het als een openlucht museum en park in één. Ook de locatie van High Line Park zorgt voor extra beleving. Het verhoogde spoor wurmt zich namelijk langs prachtige gebouwen, bestaande uit een mix van oude pakhuizen en moderne glazen torens.

High Line Park is het hele jaar geopend en vrij toegankelijk zonder entreekosten. Als je na het bewandelen van de High Line trek hebt in een drankje, ga dan naar het High Line Hotel. Hier zijn Duitse Biergartens te vinden en een hippe rooftop club ‘The Top Of The Standard’ (reserveren aan te raden). Ook ligt het gloednieuwe Whitney Museum of American Art aan het einde van High Line Park. Nog een leuke fototip tot slot, het kruispunt op West 14th Street en 9th  Avenue. Dit pleintje bestaat uit vele terrasjes en een prachtig strijkijzergebouw. De gele taxi’s die hier passeren maken het totaal plaatje af en zorgt er voor dat jij de perfecte foto kunt maken.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook