Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Kies voor een stopover in IJsland

27 mei 2016 door Kim Otter

Wanneer je denkt aan een reis naar Amerika, denk je er waarschijnlijk niet gelijk aan om dit te combineren met IJsland. Wie vanuit Nederland naar de Verenigde Staten reist vliegt bijna altijd over IJsland. Dit maakt IJsland de perfecte vakantiebestemming om je vlucht naar Amerika in tweeën te delen. Ga voor een korte stedentrip en vlieg daarna door voor je stedentrip of rondreis in Amerika. 

Reykjavik - IJsland - Doets Reizen

Tussenstop in IJsland

Een tussenstop in IJsland is perfect als je uitgerust in Amerika wil aankomen. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 3 uur vliegen naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Hiervandaan vlieg je een paar dagen later gemakkelijk naar New York of misschien wil je wel naar de westkust van Amerika. Wij raden het aan om minimaal 3 nachten in IJsland te verblijven, zodat je optimaal te tijd heb om een deel van het land te kunnen zien. 

 

Wat is er te zien in IJsland tijdens een stopover

Voor alleen Reykjavik hoef je niet naar IJsland toe. Reykjavik is leuk om doorheen te lopen en de sfeer te proeven, maar op een dag of een middag moet dat lukken. Gelukkig is Reykjavik omgeven door natuur, waardoor jij gemakkelijk de IJslandse natuur kan ingaan. Bezoek de Golden Circle en/of de South Shore. Je zal versteld staan door het natuurgeweld wat er hier op je afkomt. Geisers, watervallen en vulkanen. In twee of drie dagen kan je al ontzettend veel zien! Je leert veel over de vele vulkanen die IJsland rijk is. Zo wordt IJsland bij elke vulkaanuitbarsting een stukje groter. Black Beach is hier een voorbeeld van, want deze is gevormd door de laatste uitbarsting van vulkaan Katla. 

Excursies in IJsland

IJsland is de plek voor de gave excursies. Ervaar IJsland dan ook optimaal en kies voor een gletsjer tour met een sneeuwscooter. De perfecte manier om de gletsjer te ontdekken. Kies je meer voor gemak en heb je niet veel zin om zelf te gaan rijden? Naar de South Shore en de Golden Circle gaan ook vele bustours. Onze aanrader is om jouw verblijf in IJsland af te sluiten in de Blue Lagoon. Optimaal genieten en relaxen voordat jij verder gaat met jouw rondreis. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook