Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

De highlights van IJsland

24 augustus 2018 door Kim Otter

Toen ik mijn reis startte en ik naar IJsland vertrok wist ik eigenlijk niet zo heel goed wat ik moest verwachten, behalve dat IJsland beschikt over een geweldig mooie natuur. Echter, dit land heeft mij echt helemaal omver geblazen met de hoeveelheid aan prachtige bezienswaardigheden!

De reis startte al gelijk met één van de hoogtepunten van de reis, namelijk de Golden Circle. Dit zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen als je een reis naar IJsland maakt. Als eerste hebben wij de Gullfoss bezocht. Dit is een serie aan prachtige watervallen die in twee trappen naar beneden vallen. Dit wordt ook wel de gouden waterval genoemd, omdat er veel regenbogen te spotten zijn wanneer de zon op het water schijnt. Vervolgens zijn wij doorgereden naar de Geysir. Ook een bekende bezienswaardigheid van de Golden Circle.

Zuidkust - IJsland - Doets Reizen

De geiser Geysir is echter op dit moment niet meer dan een bubbelend meertje. Echter, de geiser Strokkur is ook op hetzelfde gebied te vinden en deze geiser spuit om de 5 tot 10 minuten ongeveer nog tot 20 meter hoog. Hier is het echter wel te merken dat de toerisme van IJsland in de lift zit. Waar je op sommige punten ongeveer alleen bent en mensen nauwelijks om je heen te vinden zijn, is dat bij de geisers wel anders. Hier staat dan ook vaak een publiek om de geiser heen om zo goed mogelijk de uitbarsting te kunnen zien.

Vervolgens zijn wij verder gereisd naar de South Shore van IJsland. Hier zijn ook veel indrukkende bezienswaardigheden terug te vinden, zoals bijvoorbeeld de Seljalandsfoss. Dit is een prachtige waterval die je vanaf de weg al kunt zien liggen. Dit is echter een zeer bijzondere waterval aangezien je hier ook achter de waterval kunt komen. Dit zorgt voor een prachtig uitzicht wanneer je achter de waterval staat, namelijk met het neerstortende water en het prachtige groene land erachter. Let wel, deze wandeling is vrij pittig doordat er veelal over gladde rotsen geklommen moet worden. Deze wandeling is dan ook niet voor iedereen geschikt.

Een volgend hoogtepunt van de South Shore is de Skógafoss, je zou denken weer een waterval, maar dat is tijdens de reis geen moment bij mij opgekomen. Dit omdat ze zo verschillend van elkaar zijn maar allemaal even mooi. De Skógafoss is ook weer een bijzondere waterval, omdat je hier ongeveer helemaal tot onder de waterval kan komen. Daarnaast komt deze waterval neer op een strand met zwart zand, wat fantastisch afsteekt tegen de mist van het neerstortende water.

Þingvellir National Park - Golden Circle - IJsland - Doets Reizen

Nadat de Golden Circle en de South Shore waren afgevinkt was het tijd om een bezoek te brengen aan de prachtige gletsjers die IJsland rijk is. Hier hebben wij dan ook een boottocht gemaakt over het Fjallsárlón gletsjermeer. Het is echt fantastisch om op een rustig tempo met een zodiak boot tussen de ijsschotsen door naar de gletsjer te varen. Echt een unieke ervaring die je bijna nergens ter wereld kunt vinden. Nadat wij de prachtige gletsjers hadden bezocht was het tijd om terug te reizen naar Reykjavik.

Reykjavik is een gezellige en kleinschalig hoofdstad die op dit moment erg in opkomst is. Overal worden nieuwe gebouwen, hotels en wooncomplexen gebouwd. In Reykjavik is het zeker de moeite waard om de gezellige hoofdstraat te bewandelen, de Laugavegur. Hier vind je namelijk talloze leuke winkeltjes, restaurantjes en souvenirwinkeltjes. De stad is echter wel goed in een dag te bezichtigen, aangezien het zeer kleinschalig is.

Reykjavik - IJsland - Doets Reizen

Een reis naar IJsland vind ik dan ook echt een aanrader en zelf zou ik zeker nog een keer terug willen naar dit land dat barst van al het natuurschoon. 

Bekijk hier al onze autoreizen door IJsland

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook