Overzicht

Monument Valley

18 augustus 2016 door Priscilla Melse

Het was mijn eerste keer in Monument Valley. Tijdens eerdere reizen heb ik dit overgeslagen omdat er helaas niet genoeg tijd voor was. Nu was het dan toch echt tijd om dit fantastische natuurwonder te gaan bekijken wat bij iedereen wel bekend is van de vele foto’s en de (western) films die hier zijn opgenomen.


De beste manier om Monument Valley te ontdekken is door het boeken van een Jeeptour onder leiding van een Navajo gids. De mijne heette Lesley, en hij heeft mij kennis laten maken met Monument Valley en de Navajo cultuur. Het eerste gedeelte van de tour gaat over een onverharde weg (in totaal 17 miles lang) die redelijk toegankelijk is ook met eigen auto. Leuk vond ik het feit dat alle mesa’s een eigen naam hebben en dat deze is afgeleid naar de vorm van de mesa. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘Totem Pole’, ‘Three Sisters’ en ‘the Thumb’. Het tweede gedeelte van de tour brengt je naar een gedeelte waar je met de eigen auto absoluut niet kunt komen. Maar goed ook, want als je de weg niet weet, verdwaal je zeker. Lesley nam ons eerst mee naar een Hogan (een oude traditionele Navajo woning). Hier lieten de Navajo’s van deze Hogan zien hoe zij leven en hoe bijvoorbeeld de prachtige Navajo kleden worden gemaakt. Onder andere Mocassin Arch en Arch of the Wind zijn enkele pareltjes die je bezoekt en waar je zelf nooit kunt komen. Bij Arch of the Wind heeft Lesley een prachtig Navajo lied gezongen wat ging over vriendschap en familie. Heel erg bijzonder. Zeker omdat het op zo’n unieke locatie is! Wat mij betreft is Monument Valley een absolute must-do tijdens je vakantie naar dit deel van Amerika. Een uniek stukje natuur en de Navajo cultuur maken Monument Valley tot een prachtig juweeltje!  

Valley of the Gods ten noorden van Monument Valley Utah

Insiders tip: Boek je verblijf in Monument Valley vroeg van te voren zodat je er zeker van bent dat je een kamer hebt in het View Hotel. De naam van dit hotel zegt het al: Het uitzicht vanaf je balkon is adembenemend! 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook