Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Zo bezoek je het gevangeniseiland Alcatraz

9 mei 2019 door Sabine van der Kolff

Tickets reserveren voor Alcatraz? Een bezoek aan deze wereldberoemde gevangenis is nog niet zo makkelijk. In deze blog geven wij handige en noodzakelijke tips zodat jij Alcatraz kan gaan bezoeken wanneer je in San Francisco bent. 

Om het gevangenis eiland Alcatraz te bezoeken moet je vooraf tickets reserveren. Wanneer je dit ter plaatse pas doet is de kans te groot dat het helemaal volgeboekt is. Zonde toch? Check daarom direct na boeking van je reis de officiële website van Alcatraz op Alcatraz Tours Je kunt de entreetickets voor Alcatraz maximaal 90 dagen van te voren bestellen.

Alcatraz - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Tips voor een bezoek aan Alcatraz:

  • Let goed op want alleen "Alcatraz Cruises" biedt overtochten aan om op het eiland zelf te komen. Alle andere aanbieders varen langs het eiland, maar op het eiland zelf kom je dan niet.
  • Vergeet niet om een ID-bewijs met pasfoto mee te nemen, ook wanneer je de tickets thuis print. De koper van de kaarten moet zichzelf met foto-ID kunnen identificeren.
  • Al gedacht aan een avond-tour? Deze tours zijn wel iets duurder dan de tickets voor overdag, maar ze bieden ook meer beleving. Je krijgt meer persoonlijke uitleg bij deze tours en daarnaast heb je natuurlijk kans om een bijzondere zonsondergang vast te leggen. Nog leuker: overdag heb je tijd voor andere bezienswaardigheden in San Francisco.
  • De temperatuur op "The Rock" (bijnaam van Alcatraz) kan een stuk lager zijn dan op het vaste land van San Francisco. Neem daarom altijd een (extra) jas of trui mee.
  • Draag comfortabele schoenen want de tour kent lange en soms steile wandelroute. Dit loopt echt een stuk prettiger dan slippers of hakken.
  • Neem ruim de tijd (zo'n 3 à 4 uur) voor je bezoek aan Alcatraz. Probeer een ticket te bemachtigen voor in de ochtend of avond. Ga je in de namiddag dan zul je minder tijd hebben. 
  • Op het eiland is geen eten en drinken verkrijgbaar. Eten, drinken en roken mag alleen in het "Island Dock" gebied wat daar speciaal voor aangewezen is. Alleen een flesje water meenemen is toegestaan. 
  • Het meenemen van scherpe of gevaarlijke voorwerpen is niet toegestaan. Laat je zakmes (voor het schillen van een appel) dus in koffer. 

Alcatraz - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook