Overzicht

Zo bezoek je het gevangeniseiland Alcatraz

9 mei 2019 door Sandy Reynhout

Tickets om het gevangenis eiland Alcatraz te bezoeken kun je het beste van te voren reserveren. Wanneer je dit ter plaatse zou willen doen is de kans heel erg groot dat het helemaal volgeboekt is en je er niet naar toe kan. Check de officiële website van Alcatraz op Alcatraz Tours  Je kunt de kaarten max. 90 dagen van te voren bestellen.

Nu nog enkele tips die wij je kunnen geven voor een bezoek aan Alcatraz:

* Let goed op  want alleen "Alcatraz Cruises" biedt overtochten aan om op het eiland zelf te komen. Alle andere aanbieders varen langs het eiland, maar op het eiland zelf kom je dan niet!


* Vergeet niet om een ID-bewijs met pasfoto mee te nemen, ook wanneer je de tickets thuis print! De koper van de kaarten moet zichzelf met foto-ID kunnen identificeren.

* Boek eens een avond-tour! Deze kan je ook reserveren.. Deze tours zijn wel duurder dan de tickets voor overdag, maar ze bieden ook meer. Je krijgt meer persoonlijke uitleg bij deze tours en daarnaast heb je natuurlijk kans om een bijzondere zonsondergang vast te leggen.

* De temperatuur op "The Rock" (bijnaam van Alcatraz)  kan een flink stuk lager zijn dan op het vaste land van San Francisco. Neem daarom een (extra) jas of trui mee.

* Draag comfortabele schoenen dan loop je de lange en soms steile wandelroute met een stuk meer plezier dan op slippers of hakken.

* Neem ruim de tijd (zo'n 3 à 4 uur) voor je bezoek aan Alcatraz. Wanneer je de laatste middagtour neemt (niet aanbevolen), dan heb je maar krap twee uur de tijd omdat je verplicht bent om ook de laatste boot terug te nemen.

* Op het eiland is geen eten en drinken verkrijgbaar. Eten, drinken en roken mag alleen in het "Island Dock"gebied wat daar speciaal voor aangewezen is. Alleen een flesje water is de uitzondering, die mag je overal gebruiken. 


Alcatraz San Francisco California


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook