Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Neem een kijkje in de Ground Zero Club Clarksdale

18 augustus 2016 door Elske Doets

Ontdek de blues muziek in de Ground Zero Club in Clarksdale tijdens jouw rondreis door de Deep South. Ontdek het verhaal achter de mensen en bijzonder liedjes. 

Ground Zero Blues Club - Clarksdale - Mississippi - Amerika - Doets Reizen

Bezoek Clarksdale

Wanneer je op vakantie gaat naar de Deep South rijd je hoogstwaarschijnlijk over de weg langs de Mississippi rivier. Het brengt je van Memphis naar New Orleans of andersom. Langs deze weg vind je veel historische plekken. Kijk uit over de vroegere katoenplantages en je denkt gelijk aan films en geschiedenisverhalen over slavernij. Maar ook de muziek is hier heel belangrijk geweest en eigenlijk nog steeds. Het is dan ook niet gek dat je hier de Blues Trail vindt, highway 61. Volg deze weg en kom langs bijzondere plaatsjes, zoals Clarksdale. 

Muziek luisteren in Clarksdale

Reizend langs de Mississippi rivier kom je langs het plaatsje Clarskdale en een stop is hier zeker waard. Al is het om alleen de Ground Zero Club in te gaan. In Clarksdale is namelijk de blues muziek geboren. Misschien kan je je wel voorstellen dat de medewerkers van de katoenplantage gingen zingen om hun zware werk iets te kunnen verlichten. Om de de blues muziek in ere te houden hebben Morgan Freeman en twee andere heren besloten om op het 'geboortegrond' van de blues muziek, de Ground Zero Club te plaatsen. De club is het toneel van optredens van een keur aan goede lokale ‘Blues’ artiesten op die zich laten inspireren door bijvoorbeeld Muddy Waters. Tijdens het bekijken van de optredens eet je hier geheel in stijl de gefrituurde augurken. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook