Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Eten in de Deep South

18 augustus 2016 door Elske Doets

Overal waar je in de wereld komt proef je het eten waar de locals van houden. Tijdens een rondreis door Amerika verwacht je er misschien niet veel van, maar ook hier vind je in de verschillende staten lokale delicatessen. Tijdens je vakantie in de Deep South moet je in de staat Mississippi zeker een aantal gerechten proberen.

Woodville - Mississippi - Amerika - Doets Reizen  

Typische gerechten van de Deep South

Eten in Woodville 

Woodville is een van de oudste Europees koloniale plaatsen van Mississippi waarin in de 19e eeuw veel geld is verdiend met katoenplantages en in de 20e eeuw veel fortuin is gemaakt door bosbouw. Als je tijdens je autovakantie door de staat Mississippi rijdt, moet je zeker tijd vrij maken om langs het plaatsje Woodville te rijden. Je maakt hier kennis met een typisch Deep South gerecht: de 'Po'boy'. Een 'Frans' stokbrood met daarin vlees of garnalen en een dressing met wat salade. Po'boy betekent eigenlijk poor boy en dat is je in deze setting goed voor te stellen. De lokale bewoners zijn erg relaxed, maar als je goed kijkt dan zie je dat dit een van de dorpjes langs de Mississippi is die nog erg in de geschiedenis is blijven hangen.

Ground Zero Blues Club - Clarksdale - Mississippi - Amerika - Doets Reizen  

Eten in Clarksdale

In de Deep South houden ze er van om alles te frituren, maar heb je ooit wel eens gehoord van gefrituurde augurken? Grote kans dat wanneer jij langs de Mississippi rivier rijdt een bordje krijgt voorgeschoteld. De 'fried pickles' zijn in Clarksdale een delicatesse. Wanneer je in de Ground Zero Club geniet van de Blues muziek is het een aanrader om deze delicatesse te proberen. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook