Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

New York blijft zich ontwikkelen

2 april 2019 door Elske Doets

New York is een stad die niet bij te benen is. Al bezoek je New York elk jaar, je blijft je verbazen over wat er allemaal in deze bruisende metropool gebeurt. New York is een stad die continue vernieuwt. Nergens anders vind je de energie en vernieuwing die New York biedt. Een stedentrip naar New York moet daarom eigenlijk elk jaar op je lijstje staan...

Hudson Yards - New York - Doets Reizen

Hudson Yards - New York - Doets Reizen

Bezoek Hudson Yards

Wanneer je al een tijd New York niet hebt bezocht ben je waarschijnlijk het meest onder de indruk van de Hudson Yards. Het voelt als een nieuwe stad binnen New York. Hudson Yards vindt je op een unieke locatie in New York. Het is gebouwd op een oud spoorwegemplacement en gelegen aan het einde van de ‘High Line’. Je vindt prachtige gebouwen in deze moderne wijk, maar een springt er zeker tussenuit. Dit is ‘The Edge’ met het magische driehoekige observatiedeck. Wanneer je vanaf buiten naar het gebouw kijkt lijkt het alsof er bovenin het gebouw een enorme geodriekhoek in de glazen buitenwand wordt geschoven. Het is een architectonisch hoogstandje. Bewonder het gebouw dan ook zeker niet alleen van buiten, maar ga naar binnen en bewonder het uitzicht over de stad. 

Hudson Yards - New York - Doets Reizen

Hudson Yards - New York - Doets Reizen

Wandel door de ‘Vessel’

De ‘Vessel’ is een reusachtig, transparant, koperkleurige ‘vaas’ bij de ingang van Hudson Yards. Het is een combinatie van een kunstwerk en een gebouw. Het lijkt ontzettend op een vaas, maar het kan ook een omgekeerde bijenkorf zijn of een parodie op de bouwstijl van het Guggenheim Museum. Met wel 154 trappen, 2500 treden en 80 plateaus kan je de stad New York vanaf vele punten bewonderen. Niet goed te been? Gelukkig vind je in het gebouw ook een lift.

New York is een stad die blijft boeien. Bijbenen is onmogelijk. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook