Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

New York, de stad die continue in ontwikkeling is

18 augustus 2016 door Elske Doets

New York City is 24/7 draaiende en continue in ontwikkeling. Wanneer je de stad een paar jaar later tijdens je stedentrip weer bezoekt kijk je je ogen uit. Het tempo waarin hier dingen veranderen ligt veel hoger dan in Europa. Lees mee welke veranderingen veel indruk maken op het straatbeeld van New York...

High Line Park in New York

High Line Park is een bijzonder stadspark dat is aangelegd op een voormalige spoorlijn. van Midtown naar Meatpacking District neemt het ongeveer 20 straatblokken in lengte aan beslag. Het park vormt een groene sliert die zich langs torens, pakhuizen en appartementencomplexen wurmt. Alles boven straatniveau, zodat je kunt genieten van de uitzichtpunten en het straatbeeld beneden kunt aanschouwen. Het park heeft een bijzondere mix van grassen, bomen, beton, oude spoorrails, moderne zitjes en diverse kunstprojecten tentoongesteld. Tip: haal een kop koffie bij het High Line Hotel, hier kun je buiten in de tuin bij een nostalgische Citroën bus met jazz muziek genieten van je koffie. 

Highline Park - New York - Doets Reizen

Whitney Museum of Art

Sinds 2015 vind je het Whitney Museum of Art ten zuidwesten van Highline Park in The West Village aan Gansevoort Street. Dit is de vierde keer dat het museum is verhuist. Heel toepasselijk dat het nieuwe moderne gebouw aan het einde van het High Line Park is gevestigd, middenin het levendige Meatpacking District (MEPA). Het Whitney Museum of American Art is een toonaangevend museum voor 20e-eeuwse Amerikaanse kunst. De permanente collectie bestaande uit schilderijen, tekeningen, grafiek, video, foto's en beeldhouwwerken telt meer dan 21.000 werken. 

MoMa - Museum of Modern Art - New York - Doets Reizen

Het uitzicht vanaf Rockefeller Center

Van oud naar nieuw is ook bij Rockefeller Center actueel.De Rainbow Room op de 65e etage van Rockefeller Center is in 1934 geopend met een ronddraaiende dansvloer en kristallen kroonluchters. De bezoekers konden in luxe eten en dansen. In de jaren 70 trad verval in en nu 80 jaar na de opening van de Rainbow Room is de verdieping weer in ere hersteld. Oude elementen zijn behouden en gemoderniseerd en daarbij is er een nieuwe bar geopend, genaamd 'Sixty Five' op de 65e verdieping. Het is een sfeervolle en smaakvol ingerichte bar waar Art-Deco en modern elkaar omarmen. Er is een binnenbar én een buitenterras met uitzicht op het Empire State Building en Central Park. Met stip onze favoriet in The Big Apple! Tip: Vergeet ook niet om de Top of the Rock te bezoeken.

Top of theock Observation Deck - Rockefeller Center - New York - Doets Reizen

American Museum of Natural History

Het museum aan de Upper West Side gaat helemaal van oud naar nieuw. De collectie prehistorische fossielen en dinosaurussen is zeer groot en indrukwekend. In het museum zijn interessante permanente tentoonstellingen zoals bijv. de 'Milstein Hall of Ocean Life' en het 'Rose Center of Earth & Space Planetarium'. Voor jong en oud een must-do!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook