Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Ontdek de Mýrdalssandur vlakte in IJsland

18 augustus 2016 door Melvin Malepaard

Dat IJsland het land van lava, ijs en vuur is, is velen bekend. Toch waren we verrast door de uitgestrekte lavavelden aan de zuidkust van het eiland. Bij een bezoek aan de Mýrdalssandur vlakte tijdens jouw vakantie in IJsland voelt het alsof je terecht bent gekomen op een andere planeet. Een ruige plek waar je in alle rust kunt genieten van de natuur. Ontdek IJsland tijdens een rondreis met de auto of camper. 

De Mýrdalssandur

Maak van je tussenstop een bijna buitenaardse ervaring. Gelegen tussen de stadjes Vík en Höfn vind je de Mýrdalssandur vlakte. De weg kronkelt sierlijk over de spoelzandvlakte Mýrdalssandur. Gevormd door gletsjerrivieren van de Mýrdalsjökull en door enorme smelwatervloeden van de vulkaan Katla. Langs de route zijn interessante stopplaatsen, waaronder de Hjörleifshöfði standberg, die 221 meter boven de woestijn uitsteekt. Zover we konden kijken zagen we uitgestrekte diepzwarte lavavelden met in de verte felgroene bergen en gletsjers. 

Tip: Bij de heuvel Laufskálavarða kun je volgens eeuwenoude IJslandse traditie een aantal lavastenen opstapelen. Dit vergroot de kans op een veilige overtocht en reis! Vele reizigers zijn je voor geweest wat zorgt voor een apart landschap!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook