Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Ontdek de wijken SoHo, TriBeCa & Greenwich Village

15 april 2016 door Melvin Malepaard

Bij een bezoek aan New York City kunnen de hoogtepunten zoals Times Square en het Vrijheidsbeeld natuurlijk niet ontbreken en hoe geweldig is het om tijdens een bezoek aan The Big Apple dit allemaal te kunnen zien. Maar verblijven doen we graag ergens anders, even weg uit de hysterie en genieten in de sfeervolle wijken zoals SoHo, TriBeCa of Greenwich Village. Ben je dan niet lang onderweg om alle hoogtepunten te zien? Nee, beslist niet! Laat je meenemen langs deze drie geweldige wijken... 

Greenwich Village

De wijk heeft een dorps karakter met fotogenieke straatjes en panden. Het vormt een soort spinnenweb van straatjes, steegjes, pleintjes en hofjes, gedecoreerd met straatmuzikanten en kunstenaars. Dit maakt Greenwich Village de ultieme wandelwijk van New York en een verademing tussen de drukte in deze metropool. 

Greenwich Village - New York - Doets Reizen

SoHo

Het had weinig gescheeld of SoHo (South of Houston – spreek je uit als House-Ton) was in de jaren zestig platgegooid. Iemand had bedacht dat er een snelweg dwars door Manhattan moest komen. Gelukkig is dit niet gebeurd want tegenwoordig is het de shoppingbuurt bij uitstek en bijzonder sfeervol door de gietijzeren panden en trendy boetieks. Het beeld van SoHo wordt grotendeels bepaald door de gietijzeren puien die werden neergezet halverwege de 19e eeuw. Het mooiste voorbeeld hiervan is het met kekke dakkapelletjes versierde gebouw Queen in Greene Street. Sowieso staan er aan Greene Street heel wat pareltjes uit de tijd van de bouw met gietijzer. SoHo bloeide op toen artiesten in de jaren zestig ontdekten dat de voor een groot deel leegstaande huizen met hun hoge plafonds heel geschikt waren als atelier. Ze trokken er massaal in, op de voet gevolgd door ander artistiek volk als galeriehouders, modeontwerpers, binnenhuisarchitecten en keramisten. Die zijn inmiddels wel weer zo’n beetje verdwenen, omdat de huren en de prijzen van de huizen nauwelijks meer op te brengen zijn. Zo bood de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch onlangs zijn loft nog aan voor 28 miljoen dollar. Niet voor iedereen weggelegd dus. Gelukkig is de buurt nog steeds authentiek gebleven en nog steeds the place to be als het gaat om kunst en mode. Je kunt er perfect shoppen bij boetiekjes van de bekende merken maar ook zelfstandige ontwerpers en retailers.

SoHo - New York - Doets Reizen

TriBeCa

Het naburige TriBeCa is een afkorting van Triangle Below Canal Street. Net als SoHo heeft TriBeCa zich ontpopt tot één van de leukste wijken op Manhattan. Ooit was TriBeCa niet meer dan een rommelig industrieterrein langs de oever van de Hudson, tegenwoordig is het een levendige buurt waar de oude pakhuizen zijn omgebouwd tot appartementen, studio’s, restaurants en winkels. Heel sfeervol is het rijtje winkels aan Chambers Street. 

TriBeCa kreeg een enorme boost toen Robert de Niro hier in 2002 het eerste Tribeca Film Festival organiseerde. Dit evenement groeide in no time uit tot een van de grootste filmfestivals ter wereld. Overigens is De Niro in de wijk ook nog op een ander gebied actief: Op de eerste twee verdiepingen van het Tribeca Film Center (375 Greenwich Street), hoofdkwartier van zijn bedrijf, bezit hij een drukbezocht restaurant. De kunstwerken die je hier kunt bewonderen zijn van Robert de Niro senior, zijn vader.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook