Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Ottawa, wat een bijzondere stad!

6 juni 2019 door Marieke Herder

Ottawa, wat een bijzondere stad. 

De stad is half Engels en half Franssprekend.  De mensen zijn er erg vriendelijk en willen je graag helpen.  Het is een wat oudere stad met veel historie. Het iconische Fairmont hotel in het midden van het centrum straalt dat ook volledig uit. 

Fairmont Hotel - Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen

Rideau Canal

Op het Rideau kanaal wat midden door de stad loopt kan je s'winters schaatsen en in de zomer kan je zien hoe een boot door 8 sluizen moet om het hoogteverschil te overbruggen.  Dat kan zo'n 2 uur duren! Leuk om te zien hoe ze handmatig de sluizen openen en sluiten.  Rideau Canal - Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen

Byward Market

In deze buurt zijn vele leuke wijken met terrassen waar je overdag en in de avond heerlijk kunt genieten van een versnapering. Deze bruisende wijk heeft veel winkeltjes en terrasjes. Er is ook elke dag een leuke markt waar de plaatselijke boeren hun producten verkopen. Ook Zak’s Diner zit in het gebied van Byward Market. Dit is een super leuke diner waar je kunt ontbijten, lunchen en avondeten.

Zak's Diner - Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen

Hoofdstad 

Canada heeft heel lang geen hoofdstad gehad. Dit kwam omdat de bewoners niet wisten welke stad het moest worden. De Engelse Canadees wilde dat Toronto de hoofdstad zou worden en de Franse Canadees wilde dat het Montreal zou worden. Ze kwamen er samen dus niet uit. Uiteindelijk besloot de regering om te iedereen te laten stemmen op de stad die voor hun de hoofdstad zou moeten worden. Alle Engelsen stemde natuurlijk op Toronto en de Franse stemde natuurlijk op Montreal. De regering dacht dit moeten we anders aanpakken. We moeten nog een stad erbij zetten voor de stemming. Maar welke stad? Uiteindelijk besloten zet dat Ottawa de 3e stad was voor de stemming. Ottawa was vroeger een hele gevaarlijke stad er stonden alleen maar fabrieken en er woonde ook bijna geen mensen. De regering besloot dat je per persoon op 2 steden moest stemmen. Dus wat deed iedereen, op hun eigen stad stemmen en op Ottawa. Iedereen zijn 2e keus was Ottawa. Zo is Ottawa als hoofdstad benoemd.

Parlaiment Hill - Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen

Ottawa heeft een lange geschiedenis met Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog woonde het Koninklijk Huis hier. Nog elk jaar geeft de Nederlandse regering duizenden bloembollen als dank en waardering. Het zogeheten Tulip Festival is dan ook heel populair onder de Canadese bevolking.

Tullip Festival - Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen

Musea in overvloed

De musea in Ottawa zijn er genoeg voor ieder interessegebied is er wel iets. Ik ben zelf in het Candadian Museum of History geweest. In dit museum kun je alles vinden over de geschiedenis van Canada. Van de prehistorie tot de First Nations die nog steeds in canada leven. Wat fantastisch om dit allemaal in een museum te kunnen zien. Je kun dan ook heel goed de vooruitgang zien van de mens. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis is dit zeker een aanrader om te bezoeken.  

Museum of History - Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen

Ottawa is een levendige stad. Knus en gezellig. Zeker een aanrader om deze toe te voegen aan je rondreis of als stedentrip deze stad te bezoeken.


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook