Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Reis je per camper of toch de huurauto?

7 december 2018 door Marloes Sevenhuijs

Een afweging maken tussen een autoreis met hotels en op pad gaan met de camper voor jouw vakantie door de USA is niet moeilijk. Voor beide opties valt veel te zeggen. Het ligt aan de bestemming en wat het beste bij jou past. Het is helemaal tof om een afwisseling te maken tussen een camper én een auto. Het beste van twee werelden wanneer je een rondreis maakt door het westen van Amerika. 

Op pad met de camper door de USA

Met de camper op pad voelt als je eigen huis

We doen het niet dagelijks. Rijden in een grote Amerikaanse camper. Misschien schrikt het in eerste instantie af, maar het kent vele voordelen. Een camper is als een huis op wielen. Je hoeft maar een keer je koffer uit te pakken en daarnaast heb je alles bij de hand: een bed, keuken en koelkast. Door met een camper te reizen ben je vaak buiten. Hier zijn de campings ook op ingericht. Maak een kampvuur in de avond, rooster de marshmallows en raakt al snel aan de praat met de andere campinggasten. Extra leuk om je ervaringen en tips uit te wisselen, misschien heeft de buurman nog wel een leuke tip voor morgen. 


Eerste keer met de camper op pad

Grote kans dat het jouw eerste keer reizen is met de camper. Vele vragen schieten er waarschijnlijk dan ook door je hoofd. Kan ik de camper wel parkeren? Heb ik een groot rijbewijs nodig? Welke gebieden in Amerika of Canada kan ik het beste bezoeken met de camper? No worries, deze grote landen zijn gemaakt op het rijden met een camper en ze maken het je graag gemakkelijk. Wij helpen je graag met al jouw vragen t


Op pad met de auto door de USA 

Slapen in een lodge

Vele mensen zien de flexibiliteit van een huurauto als groot voordeel van een autoreis. Dat klopt natuurlijk ook wel, want in de avond pak je eerder de auto dan de camper om nog ergens heen te gaan. Dit geldt vooral in de grote steden. Dit is ook de reden dat wanneer je een stad bezoekt tijdens jouw camperrondreis door Amerika of Canada je bijna altijd even buiten de stad verblijft. Met een auto rijd je natuurlijk gemakkelijker de stad in en verblijf je in het hotel op de hotspot van de stad. Wanneer je een reis maakt langs de prachtige natuur in Canada en Amerika kun je dit natuurlijk ook goed per auto ondernemen. De schitterende wegen brengen je langs prachtige lodge en hotels waar je midden in de ongerepte natuur van Canada en Amerika kunt verblijven. Denk aan de Moraine Lake Lodge die aan het gelijknamige meer is gelegen of de Tanque Verde Ranch die geleden is tussen alle cactussen van Saguaro National Park. Een hotelovernachting biedt comfort en indien je dit wenst veel luxe. 

Organiseer van te voren jouw rondreis door de USA of Canada

Ben je van plan een paar weken met de camper of auto op reis te gaan naar Amerika of Canada? Wij raden je aan ruim van tevoren de gewenste route uit te stippelen en jouw favoriete campings en bijzondere hotels al vast te leggen met name bij de Nationale Parken, om teleurstellingen te voorkomen. Het is zonde als je er aan het einde van de reis achter komt dat je van alles gemist hebt, of erger nog, dat je favoriete stek op de camping vergeven is. Zorg dat je op tijd jouw rondreis boekt. Zo kun je het optimale uit je trip halen, of je nu met de auto of de camper gaat!


Tip: Alles valt te combineren. Slaap tijdens je campertrip eens een nacht in een luxe lodge of bijzondere accommodatie. Wij kunnen jou adviseren en jouw droomreis organiseren.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook