Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Reis je per camper of toch de huurauto?

7 december 2018 door Anne Slot

Een afweging maken tussen een autoreis met hotels en op pad gaan met de camper, niet moeilijk. Voor beide opties valt veel te zeggen. Het ligt aan de bestemming en wat het beste bij je past.

Het is net een huis

Een campervakantie heeft als voordeel dat je een huis op wielen hebt, die zelf met een camper via Utah en Colorado naar Las Vegas reed. Je hoeft ook maar 1 keer je koffer uit te pakken. Je hebt werkelijk alles bij de hand: een bed, keuken en koelkast. Door met een camper te reizen ben je vaak buiten. Je maakt een kampvuur, roostert marshmallows en raakt bij de gezamenlijke picknicktafel aan de praat met campinggasten. Het is fijn dat je op zo’n manier gemakkelijk en snel contact met andere mensen maakt. De natuur verbroedert en als mede camper reizigers wissel je tips en ervaringen uit. Dat gaat automatisch.Slapen in een lodge

Het voordeel van een autoreis is natuurlijk de flexibiliteit die een huurauto je geeft. Je kunt ’s avonds sneller de auto nog even pakken dan de camper. Als je eenmaal met je camper staat aangesloten op de camping, ga je heerlijk op je campingstoel relaxen. Vooral in de grote steden is een auto makkelijker. De mooie natuur in Canada en Amerika kun je ook heel goed per auto bewonderen. Er zijn geweldige highways en minstens net zoveel prachtige lodges en hotels waar je midden in de ongerepte natuur van Canada en Amerika kunt verblijven. Denk bijvoorbeeld aan de Emerald Lake Lodge die aan het gelijknamige meer is gelegen. Een hotelovernachting biedt comfort en indien je dit wenst veel luxe.

Boek op tijd

Ben je van plan een paar weken met de camper op reis te gaan? Wij raden je aan ruim van tevoren de gewenste route uit te stippelen en de favoriete campings al vast te leggen met name bij de Nationale Parken, om teleurstellingen te voorkomen. Het is zonde als je er aan het einde van de reis achter komt dat je van alles gemist hebt, of erger nog, dat je favoriete stek op de camping vergeven is. Bij een autoreis heb je die zorgen sowieso niet, aangezien de hotelovernachtingen al gereserveerd zijn. Zorg in ieder geval dat je op tijd boekt. Zo kun je het optimale uit je trip halen, of je nu met de auto of de camper gaat!


Tip: Alles valt te combineren. Slaap tijdens je campertrip eens een nacht in een luxe lodge of bijzondere accommodatie. Wij kunnen jou adviseren en het in orde maken.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook