Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Reisverslag Canada

27 januari 2016 door Melvin Malepaard

Reisverslag – Canada (september 2013)

Het ontdekken en beleven van reisbestemmingen is een van de vele leuke bijkomstigheden van het werken bij een reisorganisatie. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik te horen kreeg dat ik een van de twee Nederlandse afgevaardigden was voor een deelname aan de Canada SuperFam! In het kader van de Canada SuperFam, georganiseerd door het Canada Specialist Program, kreeg ik de unieke kans om, samen met andere reisagenten uit Engeland en Australië, de vele bijzondere highlights van de provincie Alberta met eigen ogen te aanschouwen en te ervaren. Op tien september vertrok ik met Air Canada vanuit Brussel via Montreal, naar Calgary: mijn eerste bestemming in Alberta.

Calgary is een uitstekend startpunt voor een reis door de Canadian Rockies. De stad heeft verrassend veel te bieden: van de typische cowboysfeer bij de Calgary Stampede, tot de spectaculaire zipline vanaf de skischans bij Canada Olympic Park, waar ik mijn hoogtevrees moest overwinnen. De stad vormt bovendien een ideale uitvalsbasis voor de nationale parken in de Canadian Rockies!

Calgary Stampede - Alberta - Canada - Doets Reizen

Vanuit Calgary vervolgde ik de reis naar een van de meest bekende parken van Canada: Banff National Park. Hier verbleef ik in het plaatsje Banff, het toeristische hart van het gebied, en een ideale uitvalsbasis voor het prachtige park. Genieten van het prachtige uitzicht vanuit de Banff Gondola en heerlijk relaxen tijdens een vaartochtje op Lake Minnewanka, waren leuke onderdelen van het reisschema. Het echte Canadagevoel kreeg ik tijdens een wandeling door de natuur, bij de prachtige Johnston Canyon!

Banff Gondola - Alberta - Canada - Doets Reizen

Vanuit Banff ging ik samen met onze gids en mijn reisgenoten op weg naar Lake Louise, onze volgende bestemming in Alberta. Het bekende wintersportplaatsje Lake Louise vormde een prachtige tussenstop. In de omgeving van Lake Louise verbaasde ik mezelf over de schoonheid van het nabijgelegen Moraine Lake, met de kenmerkende blauwgroene kleur en het uitzicht op de spectaculaire, met sneeuw bedekte Ten Peaks. Tijdens een kanotocht op het meer, kon ik het prachtige landschap pas echt goed op mezelf laten inwerken. Absoluut een van de allermooiste plekken in de Canadian Rockies! Uiteraard mocht een bezoek aan Lake Louise zelf, en het imposante Fairmont Chateau Lake Louise, niet ontbreken!

Lake Louise - Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Vanuit Lake Louise reisde ik via de adembenemend mooie Icefields Parkway verder naar het volgende hoogtepunt van onze reis: Jasper National Park. De weergoden waren mijn reisgenoten en mij overigens goedgezind, want tijdens de rit over de Icefields Parkway, en ook tijdens de rest van de reis door de Canadian Rockies, konden we genieten van prachtig nazomerweer! Dit kwam het uitzicht op de gletsjers hoog in de bergen, en op de prachtig gekleurde meren absoluut ten goede! Een bezoek aan het uitzichtpunt bij Peyto Lake, en een spectaculaire tocht per snowcoach bovenop de Athabasca Glacier, waar ik heb geproefd van het frisse smeltwater, vormden absolute hoogtepunten tijdens de rit over de Icefields Parkway!

Peyto Lake - Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

In Jasper kreeg ik een goede indruk van het gebied tijdens een tocht per Jasper Tramway. Ik had weer geluk met het prachtige en heldere weer, want daardoor kon ik vanaf het uitzichtpunt Mount Robson in de verte zien liggen. Ook een wandeling door Maligne Canyon, en een tochtje door de prachtige omgeving op een echte Harley Davidson, waren fantastische hoogtepunten van de reis!

Mount Robson - Jasper National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Overigens rolde ik tijdens onze reis van het ene hoogtepunt naar het andere. Zo vertrok ik de volgende dag vanuit Jasper met de trein van Rocky Mountaineer richting Vancouver. Dit was een unieke treinreis die mij door een prachtig stuk van de Canadian Rockies voerde! Onderweg vergaapte ik mezelf aan het uitzicht op Mount Robson, de blauwe meren, de watervallen en de bossen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de service aan boord van de Rocky Mountaineer. Absoluut subliem! Het is een geweldige manier van reizen, waarbij je echt als een koninklijke gast wordt behandeld! Na een tussenstop in de plaats Kamloops vervolgde de Rocky Mountaineer haar weg naar Vancouver. Eenmaal aangekomen in Vancouver kon ik gelukkig nog een korte indruk opdoen van deze bruisende metropool, een van de mooiste steden van Canada. Het vliegtuig naar Toronto wachtte hier op ons, klaar voor het avontuur van de volgende dag!

Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

Vanuit Vancouver vloog ik met Air Canada naar Toronto, waar ik meteen doorreiste naar Niagara Falls. In die plaats kwamen alle groepen die reisden in het kader van de Canada SuperFam bij elkaar, om de reiservaringen in de diverse Canadese provincies met elkaar te delen. Eerst kreeg ik echter nog een geweldige impressie van de spectaculaire Niagarawatervallen, tijdens een helikoptervlucht en een wandeling tot achter de watervallen! Het was zeer indrukwekkend om dit natuurwonder op deze manier te bekijken! Niagara Falls was meteen de eindbestemming van de schitterende SuperFam in Canada.

Hornblower Cruise - Niagara Falls - Ontario - Canada - Doets Reizen

Tijdens de busreis naar de luchthaven van Toronto, en de vlucht terug naar Brussel, genoot ik nog heerlijk na van alle opgedane ervaringen en nieuwe vriendschappen!

Bekijk hier onze autorondreizen naar Canada

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook