Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Spirit, Grizzly of Zwarte Beer?

30 oktober 2019 door Melvin Malepaard

Spirit, Grizzly of Zwarte Beer?

Naast natuurlijke hoogtepunten zoals gletsjers, meren, watervallen, bergen, bossen en rivieren leven er ook veel dieren Canada. Juist de aanwezigheid van wildlife zorgt voor een intense beleving van de mooie omgeving. Beren leven er in overvloed en deze kun je er tegen komen tijdens je rondreis per camper/huurauto of tijdens een wildlife safari. 

Spirit Bear Lodge - Great Bear Rainforest - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Spiritbeer

Kenmerken
De spiritbeer heeft iets magisch en is uiterst zeldzaam. Hij heeft een witgekleurde vacht en ondanks dat is witte het geen ijsbeer. Waarom een op de tien zwarte beren in het ‘Great Bear Rainforest’ wit is, is nooit wetenschappelijk bewezen. Het heeft iets mystieks. Een mythe die de ‘First Nations’ in dit gebied graag in stand houden.

Waar te vinden
De Spirit Bear is zeer zeldzaam, je zult deze beer dus niet snel zien. Tijdens een bijzondere reis met verblijf in de Spirit Bear Lodge kun je via Jan Doets de kans daarop wél vergroten. De lodge ligt ver verscholen in de Great Bear Rainforest, het gebied waar de Spiritbeer zijn habitat heeft.

Seawolf Adventures - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Grizzlybeer

Kenmerken
De grizzlybeer heeft een zeer kenmerkende, grote uitstekende spierbundel tussen de schouderbladen. Hij kan op zijn achterpoten staand een hoogte van drie meter bereiken en tot 600 kg zwaar worden. De snuit van de grizzlybeer is vrij lang en heeft een gebogen vorm. De oren zijn klein en rond. De klauwen zijn ongeveer 10 cm lang en de vacht heeft een lichtbruine/blonde kleur. 

Waar te vinden
In West-Canada en Alaska. Een grizzlybeer leeft niet op Vancouver Island. Het merendeel leeft in afgelegen gebieden zoals Alaska, de Knight Inlet en de Rocky Mountains.

Blue River - Mud Lake - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Zwarte beer

Kenmerken
De zwarte beer is aanzienlijk kleiner dan zijn soortgenoten. De lichaamslengte bedraagt 130 tot 190 cm en de staart is 7 tot 15 cm. De schouderbladen zijn niet prominent aanwezig en de klauwen zijn kort. De vacht is zwart en de oren zijn lang en rond.

Waar te vinden
Hij komt in bijna heel Alaska en Canada voor, van de Rocky Mountains tot Mexico en van de Appalachen tot Florida. Hij leeft voornamelijk in bossen, beboste bergen (tot 2100 meter hoogte) en moerassen.

Tweedsmuir Park - British Columbia - Canada - Doets Reizen


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook