Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Reisverslag: verblijven in de Knight Inlet Lodge

3 november 2017 door Francis van der Kolk

Het absolute hoogtepunt van mijn vakantie door West-Canada is de Knight Inlet Lodge. Deze drijvende lodge is alleen per watervliegtuig of boot bereikbaar. De ongerepte natuur bij Glendale Cove is adembenemend mooi. Daarnaast is de regio ook nog hét leefgebied van grizzlyberen. Een natuurliefhebber als ik wil hier nooit meer weg.

Het bijzondere aan de Knight Inlet Lodge is niet alleen de ligging, de complete ervaring is uniek. Het personeel is ontzettend behulpzaam, het eten is heerlijk, de kamers zijn comfortabel en de gidsen zijn enorm gedreven. Het viel mij op dat het behoud van de natuur en het welzijn van de dieren op nummer 1 staan. Bij het beren spotten wordt altijd een gepaste afstand bewaard. Je merkt dat de beren gewend zijn zo nu en dan bekeken te worden maar ze gaan gewoon door met waar ze mee bezig zijn. Jouw aanwezigheid lijkt ze weinig uit te maken. Voordat je beren gaat spotten krijg je geschikte kleding en een goede verrekijker mee. Hierdoor zie je van dichtbij precies wat de beren doen, erg bijzonder.


In juni grazen grizzlyberen voornamelijk gras of zoeken ze schelpjes langs de waterkant. In deze tijd gebeurt dit vooral in de kleine baai waar de Knight Inlet Lodge ligt. Soms kun je dan zelfs vanuit de lodge beren zien. Wat later in de zomer, wanneer de bessen in volle groei zijn, trekken de beren wat meer het bos in. Aan het einde van de zomer gaan ze vervolgens richting beekjes en rivieren om zalm te vangen, zodat ze genoeg hebben gegeten om de winter mee door te komen. De gidsen van de Knight Inlet Lodge weten precies waar je op het moment van jouw bezoek de meeste kans maakt op het zien van wildlife. In de bossen en naast de rivieren zijn daarom houten platforms gebouwd, zodat je vanaf daar de beer optimaal kunt observeren.

Naast beren heb je ook kans op het zien van bultrugwalvissen, orka’s, zeehonden en dolfijnen. Op een ochtend zagen we vanuit de lodge iets in het water bewegen. We sprongen vervolgens met een gids in een bootje en vaarden langs een enorme school dolfijnen! De dolfijnen waren nieuwsgierig, ze hadden zin om te spelen en bleven ruim een uur achter ons bootje aan zwemmen. Dat was heel bijzonder om mee te maken.Ook uniek waren de wandelingen die we samen met een gids maakten. Je loopt toch in een gebied waar heel veel beren leven, je ziet dan ook geregeld voetsporen of uitwerpselen van beren. Je hoort de beren soms! Gelukkig is er altijd een ervaren gids aanwezig en hoef je je geen moment onveilig te voelen. Wij liepen via een prachtige boardwalk naar een uitzichtpunt. Vanaf dit punt kijk je niet alleen uit over Glendale Cove, maar zagen we ook een nest van 2 bald eagles.. met jongen die nog gevoed werden.

Al met al zijn het ervaringen om nooit te vergeten!

Bekijk hier onze special trip naar de Knight Inlet Lodge

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook