Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Sprookjesachtig Quebec

6 juni 2019 door Marieke Herder

Quebec wat een sprookjesachtige stad. Ik was opslag verliefd. De gebouwen die in de stad staan het oude centrum het uitzicht op de St. Laurence River. In de winter zou dit echt winterwonderland zijn. Sneeuw, schaatsen en sleeën.

Het iconische Fairmont hotel wat gevestigd is binnen de stadsmuren van het oude centrum van Quebec. Prachtige ligging en kamers met zicht op de St. Laurence River. Dat is prachtig wakker worden.

Quebec City - Quebec - Canada - Doets Reizen

Met 20 min rijden ben je zo bij de prachtige waterval Montmorency Falls. Deze waterval kun je op verschillende manieren ontdekken. Je kunt over de waterval heen lopen met een loopbrug. Er loopt vlak langs de waterval een zipline waar je vanaf kunt gaan. Je kunt ook klimmen op de rotsen aan de zijkant van waterval. Dit is natuurlijk wel onder begeleiding. Dus je kunt vrijwel op alle manieren deze waterval bezoeken.

Montmorency Falls - Quebec City - Quebec - Canada - Doets Reizen

Ik heb ook Orleans Island bezocht. Hier kun je zeker een volle dag doorbrengen. Het is alleen al leuk om met de auto een rondje te rijden over het eiland. Ik heb hier een ciderfarm bezocht die appelcider maakte. Ik heb hier een proeverij gedaan wat superleuk en interessant was. Ze vertelde hoe dat gemaakt wordt en waar het uiteindelijk verkocht wordt. Er zijn ook andere boerderijen die je kunt bezoeken zoals wijngaarden of de plekken waar ze de maple siroop maken.

Quebec City - Quebec - Canada - Doets Reizen

Er was een Canadese vrouw die mij vroeg of ik al een speciaal gerecht hadden gegeten wat uit canada komt. Dat had ik nog niet gedaan zij vertelde mij dat poutine een typisch Canadees gerecht is dit kun je gewoon bij de snackbar halen vertelde ze mij. Ik ben het gaan eten het is patat met kaas er overheen en een soort rode saus. Je kon ook nog andere toppings kiezen maar ik ging voor de originele smaken. Zeker een aanrader om het te proberen

Deze sprookjesachtige stad zou ik iedereen aanraden om te bezoeken in de winter of in de zomer beide is prachtig.

Quebec City - Quebec - Canada - Doets Reizen

Quebec City - Quebec - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook