Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Welkom in kleurrijk Colorado

5 juli 2016 door Sabine van der Kolff

Dwalend door de straten van Denver bereid je je voor op je rondreis door Colorado. 'The Mile High City' is de hoofdstad van Colorado en vormt de ideale startplaats voor je vakantie door de machtige Rocky Mountains ten westen van de stad. Laat je inspireren door de hoogtepunten in deze staat:

Grand Junction - Colorado - Doets Reizen

Fort Collins

Fort Collins is een verrassend leuk stadje dat bekend is door de lange bierhistorie. De stad noemt zich daarom de 'Beer Capitol of the USA'. Maar er is meer dan bier... Fort Collins heeft een gezellig centrum. Kunstzinnig opgesierd met gekleurde piano’s op veel straathoeken. Voor smulpapen zijn er veel delicatessenwinkels en hippe koffietentjes te vinden en wie een avondje uit wil, kan kiezen uit de gezellige jazzclubs. Fietshuur is gratis en de stad heeft goede fietspaden. Een van de bekendste brouwerijen is New Belgium Brewery. Wij hebben hier een rondleiding gedaan en verschillende soorten bier geproefd. Echt een aanrader! 

Estes Park - Colorado - Denver - Doets Reizen

Estes Park

De perfect uitvalsbasis voor het verkennen van Rocky Mountain National Park. Een verblijf in Estes Park tijdens een rondreis door Colorado staat garant voor avontuur, waarbij de kans reëel is dat je oog in oog komt te staan met wildlife zoals elanden, herten, berggeiten en beren. Terwijl de prachtige, bosrijke omgeving van Estes Park zich tijdens de zomermaanden uitstekend leent voor het maken van wandeltochten, is de plaats tijdens de wintermaanden een paradijs voor actieve reizigers die de bosrijke trails willen verkennen op de langlauflatten of met warme sneeuwschoenen!

Grand Junction

Alleen in Grand Junction kun je vanuit de woestijn een wijnmakerij binnenstappen, terwijl je tijdens de avonduren in het sfeervolle centrum kunt nagenieten van een avontuurlijke dag! Deze unieke bestemming wordt omringd door een ongekend contrast aan landschappen. Tip: Huur fietsen en ga de wijngaarden af, bij de meeste boeren mag je gratis drie soorten wijn proeven, maar natuurlijk ook een goede manier om de omgeving te zien. Vanaf Grand Junction kan je het Colorado National Monument bezoeken. Een minder bekend natuurgebied, waardoor het er nooit heel druk is. De uitzichtpunten zijn echter adembenemend! Een immense canyon met veel groene begroeiing en rood/oranje rotsformaties. 

Black Canyon of the Gunnison National Park

Het absolute hoogtepunt is zeker weten Black Canyon, ook wel The Gunnison National Park genoemd. Langs de kronkelende South Rim Road vind je veel prachtige uitkijkpunten, vanwaar je een magnifiek en indrukwekkend uitzicht hebt op de donkere, steile rotswanden. Als je goed luistert, hoor je het wilde geruis van de Gunnison River onderaan de canyon.

Denver - Colorado - Doets Reizen

Denver

Oude authentieke gebouwen en huizen. Veel kleine bierbrouwerijen en oude barretjes. Hippe koffie- en eettentjes en een mooi stadspark. Een bezoek aan het Red Rocks Amphitheatre is een must. Dit is een enorm stadion gebouwd in een prachtige natuurlijke omgeving van rode rotsformaties. Je kunt hier naar een concert gaan, maar het open lucht theater wordt ook gebruikt om te sporten. Wat Denver ook leuk maakt, zijn de interessante musea zoals het Museum of Nature & Science en het Denver Art Museum.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook