Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Must Do: Een bezoek aan Universal Studio's

20 mei 2019 door Kim Otter

Tijdens mijn reis langs de California Coast mocht een bezoek aan Los Angeles natuurlijk niet ontbreken. Een lang gekoesterde wens die in vervulling ging was het bezoek aan Universal Studios in Hollywood. Een fantastisch park waar je alles te weten komt over de bekende films, series en TV shows.

Bij binnenkomst loop je eerst over de Citywalk: een straat met grote lichtborden waar je een gedeelte met restaurants vindt, bijvoorbeeld het bekende Hard Rock Cafe. Als je een stukje verder loopt kom je langs verschillende (souvenir) winkels. Je kunt hier een shirt scoren van de LA Dodgers of het kostuum van Harry Potter. Na je wandeling over de Citywalk kom je bij de ingang van het park. De muziek die je daar hoort doet je geloven dat je in een film bent beland. Vergeet niet een foto te maken bij de bekende Universal Studios wereldbol. Loop vervolgens over de rode loper, door de boog van het park. Geloof me, ook dit is een fotomoment waard!

De highlights van Universal Los Angeles

Universal Studio's - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

De Studios Tour

Uniek in Universal Studios in Los Angeles is de bekende Studios Tour. Deze tour bestaat al sinds 1964 en leidt je door de magische wereld van de showbizz. De tour duurt ongeveer een uur en je gaat per trein met een gids het terrein van de studios over. Let op: je zal de trein niet verlaten dus je kan tussendoor geen bezoek brengen aan een toilet. Tijdens je tour ga je eerst langs grote loodsen waar programma’s als The Voice worden opgenomen. Deze worden echt gebruikt dus er is een kans dat je de sterren van Los Angeles spot. Daarna word je door verschillende filmsets geleid en lijkt het net of je in New York, Londen en Parijs bent. Ze laten je zien hoe regen, stom en aardbevingen in films worden nagebootst. Maak kennis met King Kong, Jurrassic World, Fast & The Furious en Jaws. Ik vond het geweldig en zal iedereen deze tour aanraden. Zeker de moeite waard!

Universal Studio's - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

The Wizarding World of Harry Potter

Sinds 2013 is in het park een bijzonder gedeelte geopend, namelijk de Wizarding World of Harry Potter. Zelfs wanneer je geen grote fan bent van Harry Potter is de Wizarding World of Harry Potter een must see. Bij binnenkomst lijk je in een andere wereld te zijn beland. Je ziet hier de Hogward’s Express waarmee je op de foto kunt gaan en je kunt hier je eigen toverstok kopen die je doet geloven dat je echt kunt toveren. Het hoogtepunt van dit gedeelte is by far het kasteel, oftewel: Zweinstein. Ga zeker naar binnen en maak een ritje door het ‘Forbidden Forest’.

Harry Potter - Universal Studio's - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

Lower Lot

Verschillende roltrappen leiden je naar ‘Lower Lot’, een lager gelegen gedeelte van Universal Studio’s waar je een aantal indrukwekkende attracties vindt. De 3D attractie van Transformers is voor jong en oud. De echte thrillseekers durven vast plaats te nemen in The Mummy, een indrukwekkende indoor achtbaan. Je vindt hier ook de wereld van Jurassic Park, waar je per boot doorheen vaart.

Universal Studio's - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

Upperlot

Naast de Studios Tour en The Wizarding World of Harry Potter vindt je bij het Upperlot gedeelte ook de wereld van The Simpsons met als hoofdattractie Krustyland – The Simpsons Ride. Een 3D attractie voor jong en oud. Voor de allerkleinsten onder ons is er een grote speeltuin waar ze helemaal los kunnen gaan. Ook de 3D attractie van Kung Fu Panda is geschikt voor jonge bezoekers van het park.

Universal Studio's - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

Ik vond het bijzonder om mee te maken dat elke attractie eigen is en je echt meeneemt in hun wereld. De combinatie van 3D, beweging en real life maakt het echt. Alles heeft zijn eigen verhaal en is herkenbaar voor iedereen die het park bezoekt. Het park is niet mega groot, dus je kunt dit gemakkelijk op 1 dag bezoeken. In de drukke periodes zou ik zeker een Front of Line Pass aanbevelen gezien je dan, ondanks de drukte, de meeste attracties kunt bezoeken zonder lang in de rij te moeten staan. Go 2 Universal LA!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook