Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Santa Monica: een plek met vele hoogtepunten!

20 mei 2019 door Florence Vermeulen

Santa Monica: een plek met vele hoogtepunten!

Los Angeles is ontzettend groot en ik kan me voorstellen dat je denkt: waar moet ik nou echt geweest zijn? Ik kan je met volle overtuiging zeggen dat Santa Monica een van die plekken is waar je geweest moet zijn. De kust heeft een bijzondere sfeer. Je vindt hier aan de boulevard veel hotels die eigenlijk meteen aan het strand van Santa Monica gevestigd zijn. De serie Baywatch maakte Santa Monica wereldberoemd.             

Route 66 - Santa Monica - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

De pier

Waarschijnlijk de meest bekende attractie van Santa Monica is de pier. Ik heb de pier expres ’s avonds bezocht omdat hij zo mooi verlicht is. Op de pier is Pacific Park gelegen: een klein pretpark waar je een groot reuzenrad en achtbaan vindt. De entree is gratis, maar voor je attracties betaal je een entree ticket per rit. Verder tref je hier verschillende typisch Amerikaanse eettentjes, souvenir winkels en straatartiesten die je wandeling over de pier nog leuker maken. Een tip: ga eten bij Bubba Gump! Deze restaurantketen is geïnspireerd op de film Forrest Gump. Je kunt hier heerlijke Fish & Chips eten op de pier van Santa Monica. Tevens vindt je op de pier het einde van de bekende Route 66, dit kun je niet missen door het grote bord, midden op de pier.

Santa Monica - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

Zonsondergang

Aan het einde van de middag mag je de prachtige zonsondergang niet missen. Verblijf in het Shangri-La hotel, gelegen aan het strand. In de Rooftopbar kun je genieten van verschillende cocktails en tref je de prachtige zonsondergang met uitzicht op de pier. Een echte must do!

Hotel Shangri-La - Santa Monica - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

Fietsen langs het strand

Santa Monica leent zich uitstekend voor fietsers. Je huurt gemakkelijk fietsen (of elektrische stepjes) waarmee je verschillende trails kan volgen. Deze leiden je langs het strand en de boulevard van Santa Monica. De Ocean Front Walk is een loop/fietspad wat je leidt over Santa Monica State Beach. In de noordelijke richting loopt deze door tot Malibu en in de zuidelijke richting tot Venice Beach.

Santa Monica - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

Shoppen

Voor de shopaholics is Third Street Promenade een echt hoogtepunt. Alle bekende winkels zijn hier gevestigd.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook