Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Santa Monica: een plek met vele hoogtepunten!

20 mei 2019 door Anouk Gortzak

Californië is ontzettend groot en kent vele bekende hotspots, dus we kunnen ons goed voorstellen dat je denkt: waar moet ik nou echt geweest zijn? Ik kan je met volle overtuiging zeggen dat Santa Monica een van die plekken is waar je geweest moet zijn tijdens jouw vakantie in Los Angeles. De kust heeft een bijzondere sfeer. Je vindt hier aan de boulevard veel hotels die eigenlijk meteen aan het strand van Santa Monica gelegen zijn. De serie Baywatch maakte Santa Monica wereldberoemd.             

Route 66 - Santa Monica - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

De pier van Santa Monica

Waarschijnlijk de meest bekende attractie van Santa Monica is de pier. Op de pier is Pacific Park gelegen: een klein pretpark waar je een groot reuzenrad en achtbaan vindt. De entree is gratis, maar voor je attracties betaal je een entree ticket per rit. Verder tref je hier verschillende typisch Amerikaanse eettentjes, souvenir winkels en straatartiesten die je wandeling over de pier nog leuker maken. Een tip: ga eten bij Bubba Gump! Deze restaurantketen is geïnspireerd op de film Forrest Gump. Je kunt hier heerlijke Fish & Chips eten op de pier van Santa Monica. Tevens vind je op de pier het einde van de bekende Route 66, dit kun je niet missen door het grote bord, midden op de pier. Tip: Bezoek de pier van Santa Monica in de avond, deze is dan prachtig verlicht. 

Santa Monica - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

Zonsondergang aan het strand van Santa Monica

Aan het einde van de middag mag je de prachtige zonsondergang niet missen. Verblijf in het Shangri-La hotel of het Loews Hotel, gelegen aan het strand. In de rooftopbar kun je genieten van verschillende cocktails en tref je de prachtige zonsondergang met uitzicht op de pier. Een echte must do!

Hotel Shangri-La - Santa Monica - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

Fiets van Santa Monica naar Venice Beach

Santa Monica leent zich uitstekend voor fietstocht. Je huurt gemakkelijk fietsen (of elektrische stepjes) waarmee je verschillende fietspaden kan volgen. Deze leiden je langs het strand en de boulevard van Santa Monica. De Ocean Front Walk is een loop/fietspad wat je leidt over Santa Monica State Beach. In de noordelijke richting loopt deze door tot Malibu en in de zuidelijke richting tot Venice Beach. Het huren van fietsen tijdens je verblijf in Los Angeles is een echt must-do!

Santa Monica - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

Shoppen

Tijdens je vakantie in Amerika kan een shopdagje natuurlijk niet ontbreken. Voor de shopaholics is Third Street Promenade een echt hoogtepunt. In het centrum van Santa Monica zijn hier alle bekende winkels gevestigd. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook