Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Vlucht boven de Canadese Rockies

19 juni 2017 door Elske Doets

De Canadese Rockies zijn prachtig en dit is ook de reden dat veel reizigers dit prachtige natuurgeweld willen aanschouwen tijdens een vakantie naar West Canada. Rijdend over de Icefields Parkway rijd je slingerend langs het natuurschoon als gletsjers, bergen en woeste rivieren. Maar de meest spectaculaire manier is natuurlijk een vlucht boven de gletsjers, bergen en meren. Ook leuk om hier een wandeling aan toe te voegen. 

Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Wanneer je vanuit Calgary de weg naar Banff National Park rijdt komen de scherpe bergpieken je snel tegemoet. Om in Banff alvast een voerproefje te krijgen van de omgeving is een rit met de Sulphur Gondel een aanrader, waar je boven kan genieten van de omliggende bergen. 

Vlucht boven de Canadese Rockies

Helicoptervlucht - Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

De beste manier om het natuurgeweld te zien is een vlucht boven de Canadese Rockies. Je vliegt dichtbij de bergtoppen en voor een (klein) uur heb je de rockies bijna helemaal voor jezelf. Om de beleving nog intenser te maken adviseren wij om een landing te maken met een mogelijkheid om te gaan hiken. Tijdens de wandeling bezoek je watervallen en/of groenblauwe meren en misschien kom je wel wildlife tegen. De wandeling is onder begeleiding van de piloot, tevens gids, die alles weten over de flora en fauna van dit gebied. Je komt op plekjes waar de auto niet kan komen.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook