Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Waarom iedereen fan moet zijn van Icelandair

18 augustus 2016 door Melvin Malepaard

Twee bestemmingen voor de prijs van één. Een reis met Icelandair naar de VS of Canada komt met een bonus. Je kunt een bezoek inlassen tot wel een week aan een ongekend mooi eiland: IJsland. Logisch dus dat ik fan ben van Icelandair.

Icelandair is de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland en vliegt het gehele jaar vanuit Amsterdam en Brussel naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland.  Wat ik zo leuk vind aan Icelandair is dat de ‘IJsland ervaring’ al begint zodra je in je vliegtuigstoel zit. Aan boord hebben passagiers toegang tot een individueel entertainmentsysteem, dat verschillende films biedt over de indrukwekkende natuur en cultuur van het eiland. Icelandair is daarnaast de enige luchtvaartmaatschappij die passagiers de mogelijkheid biedt een tussenstop van maximaal zeven nachten te maken op IJsland zonder extra ticketkosten.


#MyStopOver

Ik ben fan van de StopOver-mogelijkheden van Icelandair. Twee bestemmingen voor de prijs van één. Wie wil dat nu niet? In zo’n drie uurtjes vlieg je naar Keflkavik, het vliegveld bij de hoofdstad Reykjavik. Daar heb je de mogelijkheid hebt om in maximaal zeven dagen IJsland te ontdekken voordat je doorvliegt naar je bestemming in de VS of Canada. Je doet dus als het ware twee bestemmingen aan op slechts één vliegticket. Dit is niet alleen kostenbesparend maar ook nog eens heel erg leuk en afwisselend.

Samen met mijn collega Sabine ben ik op ontdekkingsreis gegaan om zo de leukste en interessantste StopOver-mogelijkheden te vinden. En dat is gelukt! De maximaal zeven dagen die je stop over mag duren, is namelijk genoeg om het eiland heel grondig te verkennen. Uiteraard ben je voor de leukste hotels en gaafste excursies op IJsland ben je bij Doets Reizen ook op het goede adres! Uiteraard met dezelfde kwaliteit als onze reizen naar de VS en Canada.

Veel reizigers kiezen Reykjavik als uitvalsbasis voor bezoeken aan de vele watervallen, gletsjers en vulkanen die te vinden zijn in het zuiden van IJsland. De meeste excursies worden uitgevoerd met luxe touringcarbussen. Ben je individueler ingesteld dan kun je natuurlijk ook een auto huren. Afhankelijk van je eigen wensen geeft Doets Reizen advies over de beste overnachtinglocaties, hotels en bezienswaardigheden. Kortom, voor ieder wat wils kan Doets Reizen iets gaafs voor je regelen.

Ikzelf vond het South Shore gebied, vlakbij Reykjavik, het meest indrukwekkend! De ruige kust, woeste zee en gletsjers zijn fantastisch! En dat op maar drie uur vliegen van Nederland of België! Denk eens in. Aan het begin van je vakantie naar de VS eerst tot rust komen in de wereldberoemde spa: The Blue Lagoon. 

Blue Lagoon - IJsland - Doets Reizen

Icelandair vliegt vanuit Amsterdam en Brussel naar Reykjavik en is de perfecte doorverbinding naar topbestemmingen in Canada zoals: Halifax, Toronto, Edmonton, Montreal en Vancouver! In de VS vliegen de IJslanders op New York, Washington, Orlando, Seattle, Boston, Denver en Anchorage (Alaska). Al deze bestemmingen zijn een ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van prachtige Nationale Parken en bruisende steden.

Een onvergetelijke ervaring die ik dankzij de Stop Over mogelijkheden heb mogen meemaken is het zien van het magische Noorderlicht in IJsland! De dag erna liep ik rond op Times Square in de wereldstad New York!

Extreme contrasten, ja dat kan je een Stop Over trip verwachten! 

Blijf je liever op IJsland omdat je geen tijd hebt voor een bezoek aan Amerika of Canada? Geen probleem, ook voor Iceland Only reizen kunnen wij je goed adviseren op basis van onze eigen reiservaringen.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook