Overzicht

Washington D.C.

23 december 2016 door Melvin Malepaard

Washington D.C. is een zeer aangename en prachtige stad. Je vindt hier geen wolkenkrabbers, fabrieken en andere hoge gebouwen. De stad is als hoofdstad ontworpen en geen enkel gebouw mag hoger zijn dan het Capitool met daarop Lady Freedom (19ft hoog).


Vanuit het Capitool is de stad opgebouwd in kwadranten: NW (northwest), SW (southwest), SE (southeast) en NE (northeast). De straten die van noord naar zuid lopen hebben een cijfer, de straten die van oost naar west lopen hebben een letter. Heel makkelijk en overzichtelijk dus! Diagonaal lopen dan nog de avenues waarvan de bekendste Pennsylvania Avenue is, omdat hier de president woont. Vergeet niet om het kwadrant bij het adres te vermelden, anders kun je zomaar bij McDonald’s terecht komen in plaats van bij het Witte Huis. Je vindt in deze stad brede boulevards met veel groen. Neem de tijd voor de National Mall (The Mall). Het gebied tussen het Capitool en het Washington Monument is officieel The Mall, maar vaak wordt het deel in het verlengde van het Washington Monument ook tot The Mall gerekend. Hier vind je onder andere het World War Two Memorial en het Lincoln Memorial., beiden zeer indrukwekkend! Een absolute aanrader is om een fietstour onder begeleiding van een gids te maken. De gids laat je de indrukwekkendste Memorials zien, het prachtige Union Station en het Smithsosion Institution Building (The Castle). 

Biketour in Washington DC

 Heb je nog tijd over? Neem dan de Old Town Trolley Tour! Je komt door de hele stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden terwijl de chauffeur tekst en uitleg geeft. Op zoek naar vermaak in de avond? Wat dacht je van een baseball wedstrijd? 

Baseball in Washington DC

Tijdens mijn verblijf speelden de Washington Nationals thuis tegen de Phillies, echt geweldig! Eerder had ik al eens een baseball wedstrijd bijgewoond in Amerika en vond het nu opnieuw een belevenis! Het begint al bij het afspelen van het Amerikaanse volkslied, waarbij iedereen stopt met waar hij mee bezig is, baseball petje afzet en met hand op het hart hard meezingt. Ook als je niet van sport houdt is dit fantastisch. Je kijkt je ogen uit op de tribune. Tussen de ‘innings’ door wordt er voor vermaak gezorgd; diverse spelletjes en natuurlijk de bekende kiss cam. Om de voor mij nog onbekende air guitar cam heb ik (omdat ik gelukkig zelf niet in beeld kwam) erg gelachen. Na een spannende wedstrijd wonnen de Nationals uiteindelijk doormiddel van een home run. Ik heb ontzettend genoten van de avondvullende wedstrijd en wil de volgende keer dat ik in Amerika of Canada ben zeker weer een sportwedstrijd bezoeken!Bekijk hier onze Stedentrip naar Washington

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook