Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Wat te doen als je een calamiteit hebt met de camper?

24 juni 2019 door Kim Otter

Als je op reis gaat met de camper kan er natuurlijk altijd wat mis gaan, ook al hopen wij dat het nooit gebeurd, zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is dan ook goed om te weten wat je kan doen om ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer op pad kunt gaan met de camper.

Cruise America - Arizona -  Doets Reizen

Tijdens mijn reis langs de verschillende nationale parken hadden wij ineens niet een maar twee lekke banden. Hierbij is het heel belangrijk om niet zelf te gaan proberen deze banden te gaan vervangen maar contact op te nemen met de campermaatschappij. Zelf reisde ik met een camper van Cruise America en ik heb dan ook direct het hulpnummer van Cruise America erbij gepakt en gebeld. Belangrijk is om je huurcontract er tijdens dit telefoongesprek bij te houden aangezien ze enkele gegevens gaan vragen waaraan ze kunnen afleiden welke camper je gehuurd hebt en wie je bent.

Cruise America - Arizona -  Doets Reizen

Vervolgens wordt je gevraagd je locatie en de aard van de situatie aan te geven. Daarna gaan ze kijken hoe ze dit zo spoedig mogelijk voor je kunnen oplossen. Aangezien het voor ons zeer prijzig kan zijn om te bellen met een Amerikaans nummer vragen ze ook een telefoonnummer waarop je te bereiken bent en bellen ze je zo spoedig mogelijk terug met de oplossing.

Antelope Island - Cruise America - Camper huren Amerika -Camperreis - Doets Reizen

In ons geval was dit dat een lokale monteur zo spoedig mogelijk zou komen om de banden te verwisselen. Wij stonden gelukkig op een veilige plek met de camper, dit is namelijk het aller belangrijkste om als eerste te regelen, veiligheid gaat natuurlijk voor alles. Wij hebben ongeveer anderhalf uur gewacht en toen had de monteur de banden vervangen. In de tussentijd heb je met de camper gelukkig alles bij je en hebben wij dan ook een lekker geluncht en spelletjes gespeeld, je moet er in deze (wacht) periode maar het beste van maken want het is tenslotte vakantie!

Cruise America - Arizona -  Doets Reizen

Aangezien ze ook graag hebben dat je weer een nieuwe reserveband mee hebt heeft de monteur deze weer meegenomen en vervangen. Toen hij weer terug kwam heeft hij een aantal gegevens genoteerd en konden wij weer op pad. De verdere afhandeling bij onze banden werd rechtstreeks met Cruise America geregeld door de monteur zodat wij hier verder geen omkijken meer naar hadden en weer heerlijk konden genieten van onze reis. Kortom snel, veilig en zonder veel moeite opgelost!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook