Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Wildlife in Yukon

18 oktober 2019 door Marloes Sevenhuijsen

In Yukon vind je uiteraard ook veel wildlife. In deze blog zal ik meer vertellen over de verschillende dieren die er te vinden zijn. Helaas heb ik tijdens mijn reis alleen een vos en eekhoorns mogen zien. We waren hard op zoek naar een beer, maar deze lieten zich niet zien. Ja, je kunt het niet altijd treffen. Toch is Yukon ook de plek om de Canadese wildlife te spotten. Het ecosysteem in Yukon is zeer gezond en dit zorgt ervoor dat dieren zich prettig voelen en zich hier gaan vestigen. Er is voldoende ruimte, ongeveer 80% van Yukon bestaat uit natuur en dus maar 20% bestaat uit steden of dorpjes. Je kunt hieruit dus wel opmaken dat de dieren eigenlijk de baas zijn in Yukon. De inwoners gaan zeer voorzichtig om met de natuur. Dit komt al voort uit de tijd dat de First Nations in Yukon leefden. Zij waren/zijn één met de natuur en beschermen deze zo goed mogelijk.

Wildlife Yukon - Canada - Doets Reizen

De dieren die je onder andere in Yukon kan vinden zijn grizzlyberen, zwarte beren, wolven, vossen, kariboes, elanden, marmotten en veel soorten vogels. In de Yukon River leven ontzetten veel zalmen, waar ook de beren dol op zijn. Deze diersoorten leven in heel Yukon, maar het grootste gedeelte van de dieren zijn gevestigd in het noorden. Hier leven bijna geen mensen en kunnen de dieren dus zonder zorgen en last leven. Hier is de natuur echt nog ongerept en is dus ook het meeste voedsel te vinden. Doordat Yukon dus ontzettend veel natuur heeft, is het ook lastig om de dieren te spotten. De beste mogelijkheid heb je wanneer je echt een activiteit in de natuur gaat doen. Denk aan hiken, mountainbiken, kanoën of kajakken. Je bent dan net even verder van de drukte en vaak ben je ook de enige op deze plaatsen. Een grotere kans dus dat de dieren zich laten zien. De meeste mensen kijken er altijd naar uit om een beer te zien. Uiteraard is dit ook erg indrukwekkend, maar je kunt deze dieren elk moment tegen komen. Het is dus belangrijk om voorbereid de natuur in te gaan. Draag altijd bearspray bij je en laat je bij het bezoekerscentrum inlichten over het aantal beren dat in die week gespot is. Op deze manier weet je of je extra goed moet opletten. Deze dieren zien er namelijk erg lief uit, maar in het echt zijn ze gevaarlijk en moet je op je hoede zijn. Het mooiste is om deze dieren onderweg tegen te komen, wanneer je in de auto of in de camper zit. Je kunt dan rustiger gaan auto of de auto stopzetten en in alle rust en veiligheid naar het gedrag van de beer kijken. Vind je het spannend om alleen de natuur in te gaan? Boek dan een tour met een gids. De meeste activiteiten in Yukon kunnen ook gedaan worden met een gids. Op deze manier ben je altijd in goede handen.

Yukon is dus zeker een bestemming waar je wildlife kunt spotten, maar doordat het natuurgebied zo groot en uitgestrekt is, is het wel belangrijk om van tevoren te weten dat het zien van wildlife in Yukon nooit 100% gegarandeerd kan worden. De beesten leiden een eigen leven en kunnen niet op commando opgeroepen worden! 

Wildlife Yukon - Canada - Doets Reizen


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook