Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Zalige tijdreis naar de jaren '70 in Hotel Zed

10 juli 2024 door Dewi van der Waals

Tijdsmachine? Niet nodig…

Teruggaan in de tijd lijkt iets voor een science fiction-film. Maar in Hotel Zed (Tofino) heb je er helemaal geen tijdsmachines of andere elektronica voor nodig. Hoe gaaf is dat?  

Typische jaren ’70-styling

‘Rebels against the ordinary’. Zo kun je de bedenkers/oprichters van dit unieke hotel wel noemen. Als je je keuze op Hotel Zed laat vallen, geef je een gegarandeerde ‘twist’ aan je Canada-vakantie. Het hotel is trendy en wordt gekenmerkt door een typische jaren ’70-styling, kleurrijk en vrolijk. Daarmee is Hotel Zed ook veel meer dan zomaar een slaapplaats. Van retrokamers tot pingpong, van disco tot waarzegster: dit hotel dompelt je onder in de positieve vibes van de jaren 70.

Hotel Zed Victoria - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Net buiten Victoria, shuttleservice

Hotel Zed ligt net iets buiten het oude stadscentrum van Victoria. Wil je niettemin snel in dat centrum zijn, dan kan dat ook: Hotel Zed biedt namelijk een shuttleservice aan per Volkswagenbusje uit…? 1967!

Fietsvriendelijk

Het hotel ligt direct aan de Galloping Goose Trail, een prachtig fietspad dat je vrijwel tot in alle delen van de regio Greater Victoria brengt. Ook hier weer die zorgeloze sfeer uit de jaren ’70, want wat blijkt? In Hotel Zed kun je tijdens je verblijf gewoon een fiets lenen. Gratis!  

Ook jaren ’70-vermaak…

Als je een drukke dag achter de rug hebt, neem dan (aanrader!) een duik in het zwembad, en glijd daarbij van de Zedinator waterglijbaan af. Of pak een van de vele bordspellen.

Hotel Zed Victoria - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Genieten van unieke kamers!

In totaal beschikt Hotel Zed over zo’n zestig hotelkamers, die allen een unieke inrichting hebben. Zo heb je bijvoorbeeld een Zed Kingbed, Zed 2 Beds, Rebel Room en The Sweet Suite. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant (‘The Ruby’s’), waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner (exclusief).

Hotel Zed is, kortom, hét perfecte retrohotel dat je nooit zult vergeten!

Hotel Zed Victoria - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Quality time

Naast de bijzondere styling is Hotel Zed ook gewoon een heel leuke plek om met vrienden, gezins- en/of familieleden ontspannen quality time door te brengen. Denk aan een gezellige disco-avond, aan een pokersessie in de geheime pokerkamer, aan een consult bij de waarzegster of gewoon aan een praatje met een of meer locals. Of stap op je fiets en betreed het eerste fietspad ter wereld dat dwars door de lobby van een hotel loopt!  

Sauna & jacuzzi

Heb je zin om de dag super ontspannen af te sluiten? Ook dat is mogelijk. Hotel Zed Tofino heeft een uitmuntende jacuzzi en sauna met uitzicht op het regenwoud. 

Hotel Zed Victoria - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Tussen de beren…

Hotel Zed Tofino ligt in een rustig natuurgebied, op enkele minuten lopen van het wereldberoemde Chesterman’s Beach. Maar dat is lang niet alles: het heeft eveneens een exclusieve toegang tot de Inlet en het vogelreservaat. Wist je dat daar regelmatig beren te spotten zijn? Gelukkig wel van een afstand. Al lopen er ‘s nachts ook regelmatig wilde dieren over het hotelterrein, zoals beren en cougars. 

Hotel Zed Victoria - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Variatie aan kamers

Hotel Zed Tofino biedt verschillende kamers voor verschillende gezelschappen. Je hebt een Zed King Bed, Zed King Kitchenette, Zed 2 Beds, Zed 2 Beds Kitchenette, alsook een familiekamer voor de grotere gezinnen (met twee slaapkamers). Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant (‘ROAR’) waar je terecht kunt voor ontbijt, snacks en diner (exclusief). Er is daar meer dan genoeg keuze uit zoete snacks, barbecuegerechten, seafood en heerlijke cocktails.

Goed zoeken!

Tot slot. Wist je dat Hotel Zed Tofino ook nog een verstopte arcade uit de jaren ’80 heeft? We verklappen niet waar deze zich bevindt, maar zijn benieuwd of Doets-reizigers het kunnen vinden!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook