Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Bonjour Quebec!

1 Beoordeling
 • 22 dagen

Quebec: Noord-Amerikaanse allure met Europese gezelligheid. Dat is waar het tijdens deze drieweekse autovakantie om draait. Een onweerstaanbaar charmante streek, die gehecht is aan zijn Europese oorsprong. Ook de geschiedenis en de cultuur staan centraal. De reis bevat prachtige kustroutes zodat de balans tussen stad en natuur optimaal is.

Autovakantie Oost Canada door Quebec 

Quebec: Amerika op zijn Frans. Levensvreugde en Latijnse warmte. Dat is waar het tijdens deze 21-daagse autovakantie om draait. Een onweerstaanbaar charmante streek, die gehecht is aan zijn Europese oorsprong. Ook de geschiedenis en de cultuur staan centraal. Je verblijft in zorgvuldig geselecteerde accommodaties zodat je optimaal geniet en de sfeer van deze bijzondere provincie het beste beleeft. Je bezoekt unieke steden als Montreal en Quebec City die beide een heel eigen sfeer hebben. Je bezoek aan schiereiland Gaspé Peninsula is misschien wel het hoogtepunt van de reis door de prachtige kustroute met spectaculaire uitzichtpunten, kliffen en achttiende-eeuwse vissersdorpjes. Ook heb je tijd voor een toeristische route langs Lac-Saint-Jean. Deze route staat in het teken van prachtige dorpjes, zandstranden, rust en het indrukwekkende Saguenay Fjord. Kies voor Bonjour Quebec en je zult kennismaken met indrukwekkende natuur, cultuur, geschiedenis en ambiance. Quebec heeft een duidelijk Franse inslag. Dit vind je vooral terug in de eetcultuur, oprechte hartelijkheid van de Quebecois en architectuur van monumenten en huizen. Quebec wordt gedomineerd door de grote St. Lawrence River, waar watervallen zo in storten en waar walvissen in leven.

3.289,-
Vanafprijs p.p. i
 • Relaxt en rustig reistempo
 • Het beste tussen natuur en stad
 • Bijzondere locaties
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Totaal ± 2855 km
Dag 1

Heenreis naar Montreal

± 25 km

Vandaag vlieg je naar Montreal. Na het passeren van de douane ga je op eigen gelegenheid (openbaar vervoer of taxi) naar Montreal waar je drie nachten verblijft in het centrum. Afhankelijk van jouw aankomsttijd kan je Montreal gaan verkennen. Sfeervolle wijken als Saint Laurent bij Prince Arthur en St. Denis zorgen voor een warme en trendy entree. Montreal is een levendige havenstad, een metropool, een multicultureel centrum, maar vooral heel gezellig.

 • Overnachting:Montreal
Dag 2

Montreal

Montreal heeft een duidelijk Franse inslag. Een aantal hoogtepunten zijn Old Montreal met de Sacre Coeur, de Bonsecours en Place de Cartier. Het Engelse gedeelte van Montreal bij St. Catherines, dichtbij de McGill University, is ook levendig en gezellig. Het park Mont Royal domineert de stad en het St. Joseph Oratorium is een indrukwekkende kleinere replica van de Sint Pieter.

 • Overnachting:Montreal
Dag 3

Montreal

Old Montreal is zeker een hoogtepunt van de stad. Steeds meer boetiekjes, art galeries, bijzondere restaurants en geschiedenis komen hier samen. Een bezoek aan de Sacre Coeur en de Bonsecour sla je natuurlijk niet over. Tegenover de kerk zie je de eerste wolkenkrabber van Canada. Als je het Franse sfeertje wil voelen, loop dan via Quatier Latin naar Prince Authur Street bij Saint Laurent. Hier zie je typische Montreal huizen, kleurig met ijzeren trappen aan de buitenkant. Dit is echt een een trendy omgeving.

 • Overnachting:Montreal
Dag 4

Montreal - Quebec City

± 255 km

In de loop van de ochtend haal je de huurauto op en rijd je naar Quebec City. Wellicht is het leuk om halverwege de scenic route te rijden, dicht langs de St. Lawrence River. Dit is wegnummer 138 en draagt de naam 'Chemin du Roi'. Het was de eerste onderhouden weg tussen Montreal en Quebec City sinds 1937. In het oude stadscentrum van Quebec City verblijf je twee nachten.

 • Overnachting:Quebec City
Dag 5

Quebec

Quebec City is de enige stad in Noord-Amerika die omsloten is door een fort en heeft een romantische uitstraling. Een landmark van Quebec City is het Chateau de Frontenac, een luxe Fairmont hotel. Het plein voor het hotel, met uitzicht over de St. Lawrence River met de Lower City en Chateau de Frontenac, is een UNESCO World Heritage Site. Kleurige huizen, gezellige terrassen, kunstenaars, romantische kerkjes en een levendig straatbeeld maken het plaatje compleet.

 • Overnachting:Quebec City
Dag 6

Quebec City - Riviere du Loup

± 205 km

Op het moment dat je Quebec City verlaat, ervaar je dat de natuur ruiger wordt en dat watervallen zoals de Montmorency Falls, net buiten Quebec City, majestueus de St. Lawrence instorten. Riviere-du-Loup ligt op een terras boven de St. Lawrence River. De stad heeft een typische Quebecoise uitstraling en de architectuur van de kerken en huizen is prachtig. Vanaf de stad heb je uitzicht over de St. Lawrence, met de vijf vogeleilanden Le Pelerins.

 • Overnachting:Riviere du Loup
Dag 7

Riviere du Loup - Parc National de la Gaspésie

± 285 km

Parc National de la Gaspésie is heel bijzonder. De bergen zijn hier duizend meter hoog en er leven rendieren. Het is de enige plek in Quebec waar herten, rendieren en elanden samen kunnen leven. Er is hier 140 kilometer aan wandelpaden beschikbaar. Je kunt dus naar hartenlust wandelen en op zoek gaan naar kuddes rendieren. Daarnaast kun je er mountainbiken, kanotochten maken of relaxt vissen.

 • Overnachting:Gaspésie National Park
Dag 8

Parc National de la Gaspésie

± 50 km

Niet voor niets wordt Gaspésie National Park regelmatig het mooiste nationale park van Quebec genoemd. Het park beschikt over diverse uitzichtpunten die werkelijk waar adembenemend zijn, zowel beneden aan de oever als bovenop één van de vele bergen. De natuurlijke omgeving in het park straalt één en al rust uit, een paradijs voor natuurliefhebbers!

 • Overnachting:Gaspésie National Park
Dag 9

Parc National de la Gaspésie

± 50 km

Een laatste volle dag om het gebied te verkennen. Maar je kunt, nu zo halverwege de reis, ook even bijkomen van alle indrukken. Geniet van het slim gekozen hotel en kom tot rust in een sfeervolle lodge.

 • Overnachting:Gaspésie National Park
Dag 10

Parc National de la Gaspésie - Percé

± 285 km

Je reist verder langs de St. Lawrence River. Door de stroming van de koude wateren is het hier zo rijk aan voedsel dat walvissen er graag leven. Je kan vanaf de kust right whales, minke whales en humpback whales zien. De kust draagt hier niet voor niets de naam 'Cote de Surprise'. Aan het einde van de dag arriveer je in Percé, daar verblijf je de komende nacht. Percé is de beste uitvalsbasis voor Parc national de l'Île-Bonaventure-et-du-Rocher-Percé. De Rocher de Percé is een roodgekleurde rots met een gat, dat bij zonsopgang een dieprode kleur heeft. Een boottocht naar Ile de Bonaventure met een kolonie van 150.000 Jan van Genten stormvogels is echt de moeite waard. Bij eb kun je lopend naar Rocher de Percé.

 • Overnachting:Percé
Dag 11

Percé - Bonaventure

± 190 km

Je verlaat Percé en vervolgt jouw weg verder naar Bonaventure in het zuiden van de Gaspé, waar je een nacht verblijft. Je rijdt langs schilderachtige vissersdorpjes met kleurige huizen, romantische baaien, kreeftenkooien en stoere Quebecoise vissers. Je vervolgt dan je route langs, onderweg is veel te zien. Het Miguasha Provincial Park is een leuke stop. Hier kan je fossielen vinden van meer dan 365 miljoen jaar oud.

 • Overnachting:Bonaventure
Dag 12

Bonaventure - Rimouski

± 255 km

Je rijdt vandaag weer naar het noorden van Gaspé. Mrs. Canada adviseert je een omweg te maken via het Parc de Gaspésie. De bergen zijn hier duizend meter hoog en er leven rendieren, herten en elanden. Hierna rijd je naar Rimouski bij Parc le Bic, waar je een nacht verblijft. Geniet van dit park, direct gelegen aan de St. Lawrence River. Er zijn diverse mogelijkheden het park te ontdekken, maar met een kajak is het meest geschikt.

 • Overnachting:Rimouski
Dag 13

Rimouski - Tadoussac

± 140 km

Je gaat vandaag vanaf Trois Pistoles per ferry naar Les Escoumins, aan de noordkant van de St. Lawrence River. Dit is een tocht van twee uur. Tijdens de overtocht heb je kans om walvissen te zien. In de loop van de dag arriveer je in Tadoussac, hier overnacht je twee nachten in een sfeervol hotel.

 • Overnachting:Tadoussac
Dag 14

Tadoussac

± 50 km

Tadoussac staat bekend om de prachtige ligging aan het einde van het Saguanay fjord, dat uitmondt in de St. lawrence River. Hier kan je witte Beluga walvissen zien, die hoge kanarie-achtige geluiden maken. Deze walvissen vinden veel voedsel in de monding van dit fjord, dankzij het koude water van de St. Lawrence River. Het fjord is overigens compleet gehuld in groen mos.

Dag 15

Tadoussac - Fjord Saguenay National Park

± 125 km

Je rijdt vandaag langs het fjord naar Saguenay, een korte bezienswaardige rit. Het fjord is 105 kilometer lang, 250 meter diep en het water heeft een diepblauwe kleur. Mooie uitzichten onderweg vind je bij L'Anse de Roche en L'Anse Saint Jean. Dit laatste plaatsje heeft de bijnaam 'Quebec's Little Switzerland', door de traditionele setting langs hoog torende rotsen aan het water van het fjord. Je verblijft een nacht in Saguenay.

 • Overnachting:Saguenay
Dag 16

Fjord Saguenay National Park - Lac Saint-Jean Quebec

± 55 km

Je vervolgt jouw weg naar het noorden naar Lac St. Jean. Onderweg kun je het Interpretive Center bezoeken van het Saguanay Park, om meer over de natuurlijke achtergronden te leren. Het gebied rond dit meer biedt een combinatie van bosbouw, mijnbouw en heel veel recreatie. Je kunt hier wandelen, fietsen, vissen, paardrijden en rotsen beklimmen. Wij raden je aan om langs het Lac Sain-Jean te rijden. Deze route staat in het teken van kleurrijke dorpjes en prachtige natuur.

 • Overnachting:Lac Saint Jean
Dag 17

Lac Saint-Jean Quebec

± 320 km

Een volle dag om te genieten van dit prettige hotel, gelegen aan het meer. Je kunt een dagje niks doen of er juist op uit gaan om de omgeving te verkennen. Geniet van dit rustpunt tijdens je reis, want de indrukken waren de afgelopen dagen enorm.

 • Overnachting:Lac Saint Jean
Dag 18

Lac Saint-Jean Quebec - Lac Sacacamie

± 350 km

Je verlaat Chambord en rijdt door de diepe bossen van Quebec naar Saint-Alexis-des-Monts. Hier verblijf je twee nachten in Hotel Sacacomie, een fantastische lodge midden in de natuur van Quebec. De lodge heeft een imposante uitstraling en is al jaren een veel geboekte lodge in Oost Canada.

 • Overnachting:Saint Alexis Des Monts
Dag 19

Lac Sacacamie

± 50 km

Je kunt vandaag ontspannen bij Lac Sacacomie of hiken, fietsen, bootje varen of een kanotocht ondernemen. Hotel Sacacomie ligt in het hart van een uitgestrekt en ongerept bos en grenst aan de Mastigouche Wildlife Reserve. De lodge ligt bovenop een heuvel, waardoor het uitzicht op de meren en bossen fenomenaal is. Doordat de lodge voornamelijk uit hout bestaat, hangt er een prettige en vooral gezellige sfeer zoals je die alleen in Canada vindt.

 • Overnachting:Saint Alexis Des Monts
Dag 20

Lac Sacacamie - Montreal

± 140 km

Je verlaat de lodge Auberge du Lac Morency en reist weer terug naar Montreal, waar de reis zo'n drie weken geleden begon. De laatste avond in Canada kan je feestelijk afsluiten door een wandeling langs de rivieroever in Old Montreal te maken.

 • Overnachting:Montreal
Dag 21

Terugreis vanuit Montreal

± 25 km

Je levert de huurauto in op de luchthaven van Montreal International Airport en checkt in voor de terugvlucht naar Nederland.

 • Overnachting:Montreal
Dag 22

Thuiskomst

Helaas, het zit er op. Dit is het einde van een prachtige reis in Canada.

Einde reis

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodaties waar je in verblijft per accommodatieklasse. Je kunt direct online tijdens het berekenen van de prijs voor een bepaalde klasse en bijbehorende prijs kiezen.

Hotel Auberge du Vieux-Port 1

Auberge du Vieux-Port

Montreal

Een fantastisch hotel op een geweldige locatie in het hart van Old Montreal. Dit romantische hotel ligt op enkele minuten lopen van Notre-Dame Basilica en andere hoogtepunten in Old Montreal. De sfeervolle kamers zijn voorzien van gratis WiFi en een iPod Dock station. Verder kan je genieten van het bijbehorende restaurant met bar/lounge. Old Montreal (Vieux-Montréal) is het oudste gedeelte van de stad en grenst aan het water. In deze wijk staan met name 18de-eeuwse huizen, restaurants, bistro’s en winkels. De mooiste gebouwen kan je vinden aan Rue Notre-Dame en Rue Saint Paul. Ook de promenade is sfeervol en ruim opgezet. Je kunt hier genieten van een goede sfeer en vibe die deze stad in z’n greep heeft. Old  Montréal beschikt over veel bezienswaardige gebouwen. Wandel langs Basilique Notre-Dame,  Pointé-a-Callière Archelogisch Museum, Hotel de Ville, Marché Bonsecours en Chateau Ramezay.  Basilique Notre-Dame-de-Montréal is een imposante katholieke kerk en lijkt sterk op de Notre Dame in Parijs. Leuk om te weten is dat de meest bekende Canadese, Celine Dion, in december ’94 hier in het  huwelijksbootje trad met haar inmiddels overleden echtenoot. Old Montréal is hip en trendy en sterk in opkomst.

Hotel Clarendon Quebec City - aanzicht

Hotel Clarendon Quebec City

Quebec City

Hotel Clarendon is centraal gelegen in Québec, op loopafstand van Pricetoren en Place Royale. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn Citadelle of Quebec en Parliament Building. In het restaurant van Hotel Clarendon wordt ontbijt en diner geserveerd. Een bar/lounge is geopend voor een drankje. Roomservice is op beperkte tijden beschikbaar. In dit hotel wordt in het restaurant elke ochtend tegen betaling ontbijt geserveerd. De recreatieve voorzieningen zijn onder andere een fitnesscentrum. Deze accommodatie beschikt over een businesscentrum met vergaderruimtes voor kleine groepen en audiovisuele apparatuur. Een gratis draadloze internetverbinding is beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes. Deze accommodatie in Québec beschikt over een zaal voor feesten/partijen en conferentieruimtes. De beschikbare services zijn een huwelijksservice en hulp bij excursies/tickets. Andere voorzieningen in deze accommodatie in art-decostijl zijn onder meer een automatische uitcheckoptie, een tuin en gratis kranten in de lobby. Dit is een rookvrije accommodatie. Hotelkamers. Hotel Clarendon heeft 143 kamers met airconditioning die zijn voorzien van een cd-speler, een koffiezetapparaat/waterkoker, verduisterende gordijnen en een föhn. De draadloze internetverbinding is gratis beschikbaar.

Best Western Plus Hotel Levesque

Hotel Levesque

Dit moderne hotel is gelegen aan de oevers van de St. Lawrence River. Het hotel is 100% rookvrij en beschikt over een eigen verwarmd overdekt zwembad en een sauna. Er is een restaurant en een coctail lounge aanwezig in het hotel. De kamers zijn modern ingericht en hebben of uitzicht op de rivier of op de tuin. Er is een koffieapparaat aanwezig en een koelkastje. Het hotel is een goed uitgangspunt voor een whalewatch tour of een tocht met de fiets, die gratis te gebruiken zijn over `le petit Temis`een supermooie fietsroute langs de vele highlights van Riviere du Loup. Voor een vleugje cultuur kan je het Bas St. Laurent Museum bezoeken waar verschillende exposities te zien zijn. 

Gite du Mount Albert - exterieur

Gite du Mont-Albert

Dit hotel ligt een half uur rijden buiten Sainte-Anne-des-Monts in Gaspesie National Park, waar veel wildlife te vinden is. Dit elegante en charmante hotel in chaletstijl biedt je uitzicht over de Chic-Choc bergen. In de omgeving bevinden zich mooie wandel- en fietsroutes. Gelegen in een prachtig natuurgebied met een adembenemend uitzicht op Mount Albert. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Voor de nodige ontspanning kun je relaxen in de sauna. Tevens is er een buitenzwembad, patio en speeltuin voor de kinderen. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en wifi. 

Auberge Des Battures 1

Auberge Des Battures

Het Auberge Des Battures is te vinden aan Saguenay Fjord en hiermee de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan dit prachtige gebied in de Canadese provincie Quebec. Dit ‘country-style’ hotel beschikt over 32 kamers en is hierdoor redelijk kleinschalig en intiem. Vanuit het hotel heb je prachtig uitzicht op de Saguenay River. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Ook in het nabij gelegen dorpje La Baie zijn verschillende restaurants te vinden. De standaard kamer is in 2017 gerenoveerd en beschikt over een queensize bed en een badkamer. De Fjord De Luxe kamer heeft een queensize bed, een slaapbank en een eigen balkon. Voor families is de Fjord Superior kamer ideaal. Met twee queensize bedden en een slaapbank biedt deze kamer plaats aan vijf personen.

Village Historique Val-Jalbert

Village Historique Val-Jalbert

Ervaar het leven zoals het was in de jaren '20. Je waant je terug in de tijd. Met vele tours die je kunt doen zie je hoe het vroeger ging. Achter de molen is het beginpunt van de kabelbaan die je naar de top van de Ouiatchouan-watervallen brengt. Vervolgens kan je nog verder om te genieten van het uitzicht over Lac St. Jean. Je kunt mooie natuurwandelingen maken maar ook Geo caching is een leuke bezigheid met de familie. Op zoek gaan naar de schat met behulp van coordinaten. Het verblijf is in gerestaureerde huizen in het hart van het dorp. De comfortabele en ruime kamers zijn voorzien van een perfecte mix van authentieke antieke materialen en een verfijnde stijl. Antieke ornamenten en foto's van het dorp passen naadloos in de moderne details. Let op het 2e bed is vaak een sofa sleeper.

Hotel Sacacomie Buitenkant

Hotel Sacacomie

Een van onze favoriete lodges is zonder twijfel Hotel Sacacomie in Quebec. De lodge is volledig van hout en ligt imposant op een heuvel omringd door bos en ongerepte natuur. Een parel in de Franstalige provincie Quebec. Het 'huis aan Lake Sacacomie' is de deur naar prachtige natuur! Hotel Sacacomie ligt in het hart van een uitgestrekt en ongerept bos en grenst aan de Mastigouche Wildlife Reserve. De lodge ligt bovenop een heuvel waardoor het uitzicht op onder andere meren en bossen fenomenaal is. Doordat de lodge voornamelijk uit hout bestaat hangt er een prettige en vooral gezellige sfeer die alleen in Canada te vinden is. Hotel Sacacomie ligt ondanks haar unieke ligging vlakbij steden als Montreal en Quebec City. Het hotel is zeer compleet! Zo is er een goed restaurant, een spa (tegen betaling toegankelijk: circa CA$ 40,- per persoon), prive strand en een sfeervolle lobby. De kamers zijn enorm sfeervol en kneuterig. Je kunt kiezen uit een Forrest View kamer of een Lake View kamer (tegen het daarvoor geldende tarief).  Verder is er een fohn, koffiemachine en strijkgerij aanwezig. Je mag GRATIS gebruik maken van de bootjes, kano's en kajaks. Tegen betaling kun je andere activiteiten ondernemen zoals het huren van een motorbootje, paardrijden, air tours en bijvoorbeeld een float plane tour. Er is tevens een mogelijkheid om tegen betaling een beer & bever tour te boeken. Bel 2 dagen voor aankomst naar de mogelijkheden en tarieven. Je kunt dan direct jouw keuze vastleggen.

Hotel Sacacomie heeft een zeer goed restaurants met lokale gerechten. Daarbij kun je kiezen uit een enorme wijnkaart. Je dient er wel rekening mee te houden dat het prijsniveau hoger is. In de directe omgeving zijn geen restaurants aanwezig. Jouw verblijf is inclusief MAP Meal Plan. Hierdoor is jouw verblijf in deze sfeervolle lodge nog completer. Het MAP Meal Plan bestaat uit:

 • Ontbijt: full American buffet breakfast
 • Diner: 4 gangen à la carte

Let op: overige maaltijden en drankjes zijn tegen betaling. 

Le Place D'Armes - buiten

Le Place D'Armes Hotel & Suites

Montreal

Le Place D'Armes Hotel ligt midden in Vieux-Montreal, op loopafstand van diverse bezienswaardigheden en de metro. Het heeft comfortabele kamers, een rustgevende spa en gastronomische eetgelegenheden. De kamers en suites van Le Place D'Armes Hotel beschikken over luxe voorzieningen, zoals donzen dekbedden, comfortabele badjassen en een goedgevulde minibar. Gasten kunnen trainen in het compleet uitgeruste fitnesscentrum of ontspannen met een massage in de uitgebreide Rainspa. Aix Cuisine du Terroir van Le Place d'Armes serveert verfijnde regionale gerechten en wijnen voor de lunch, het diner en de weekendbrunch. Je kunt genieten van een zomerse cocktail bij de lunch of het diner op de seizoensgebonden Terrasse 701 op het dak of van een creatieve martini in de elegante Suite 701 Lounge. Een continentaal ontbijt is inbegrepen.

Auberge saint antoine2

Auberge Saint-Antoine

Quebec City

Dit luxe hotel ligt langs de St. Lawrence, op een steenworp afstand van de winkels aan Le Petit Champlain. Het hotel heeft twee eigen restaurants, een fitnesscentrum, massagecentrum en archeologische bezienswaardigheden. De kamers beschikken over gratis breedband internet, koffiezetapparaat en een badkamer met vloerverwarming. Er zijn totaal bijna 85 kamers en deze zijn voorzien van luxe bedden en een comfortabele badkamer. Als gast van dit geweldige hotel krijg je gratis toegang tot de WiFi. De huurauto kan je tegen betaling parkeren in de verwarmde parkeergarage. Auberge Saint-Antoine maakt onderdeel uit van Relais & Chateaux. Slechts enkele tophotels behoren tot de prestigieuze Relais & Chateaux Group. Dit is een wereldwijd keurmerk/label voor de hoogstaande restaurants en hotels. Parkeerkosten zijn circa CA$ 30,- per dag exclusief lokale belastingen (onder voorbehoud van wijzigingen).

Best Western Plus Hotel Levesque

Hotel Levesque

Dit moderne hotel is gelegen aan de oevers van de St. Lawrence River. Het hotel is 100% rookvrij en beschikt over een eigen verwarmd overdekt zwembad en een sauna. Er is een restaurant en een coctail lounge aanwezig in het hotel. De kamers zijn modern ingericht en hebben of uitzicht op de rivier of op de tuin. Er is een koffieapparaat aanwezig en een koelkastje. Het hotel is een goed uitgangspunt voor een whalewatch tour of een tocht met de fiets, die gratis te gebruiken zijn over `le petit Temis`een supermooie fietsroute langs de vele highlights van Riviere du Loup. Voor een vleugje cultuur kan je het Bas St. Laurent Museum bezoeken waar verschillende exposities te zien zijn. 

Gite du Mount Albert - exterieur

Gite du Mont-Albert

Dit hotel ligt een half uur rijden buiten Sainte-Anne-des-Monts in Gaspesie National Park, waar veel wildlife te vinden is. Dit elegante en charmante hotel in chaletstijl biedt je uitzicht over de Chic-Choc bergen. In de omgeving bevinden zich mooie wandel- en fietsroutes. Gelegen in een prachtig natuurgebied met een adembenemend uitzicht op Mount Albert. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Voor de nodige ontspanning kun je relaxen in de sauna. Tevens is er een buitenzwembad, patio en speeltuin voor de kinderen. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en wifi. 

Auberge Des Battures 1

Auberge Des Battures

Het Auberge Des Battures is te vinden aan Saguenay Fjord en hiermee de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan dit prachtige gebied in de Canadese provincie Quebec. Dit ‘country-style’ hotel beschikt over 32 kamers en is hierdoor redelijk kleinschalig en intiem. Vanuit het hotel heb je prachtig uitzicht op de Saguenay River. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Ook in het nabij gelegen dorpje La Baie zijn verschillende restaurants te vinden. De standaard kamer is in 2017 gerenoveerd en beschikt over een queensize bed en een badkamer. De Fjord De Luxe kamer heeft een queensize bed, een slaapbank en een eigen balkon. Voor families is de Fjord Superior kamer ideaal. Met twee queensize bedden en een slaapbank biedt deze kamer plaats aan vijf personen.

Village Historique Val-Jalbert

Village Historique Val-Jalbert

Ervaar het leven zoals het was in de jaren '20. Je waant je terug in de tijd. Met vele tours die je kunt doen zie je hoe het vroeger ging. Achter de molen is het beginpunt van de kabelbaan die je naar de top van de Ouiatchouan-watervallen brengt. Vervolgens kan je nog verder om te genieten van het uitzicht over Lac St. Jean. Je kunt mooie natuurwandelingen maken maar ook Geo caching is een leuke bezigheid met de familie. Op zoek gaan naar de schat met behulp van coordinaten. Het verblijf is in gerestaureerde huizen in het hart van het dorp. De comfortabele en ruime kamers zijn voorzien van een perfecte mix van authentieke antieke materialen en een verfijnde stijl. Antieke ornamenten en foto's van het dorp passen naadloos in de moderne details. Let op het 2e bed is vaak een sofa sleeper.

Hotel Sacacomie Buitenkant

Hotel Sacacomie

Een van onze favoriete lodges is zonder twijfel Hotel Sacacomie in Quebec. De lodge is volledig van hout en ligt imposant op een heuvel omringd door bos en ongerepte natuur. Een parel in de Franstalige provincie Quebec. Het 'huis aan Lake Sacacomie' is de deur naar prachtige natuur! Hotel Sacacomie ligt in het hart van een uitgestrekt en ongerept bos en grenst aan de Mastigouche Wildlife Reserve. De lodge ligt bovenop een heuvel waardoor het uitzicht op onder andere meren en bossen fenomenaal is. Doordat de lodge voornamelijk uit hout bestaat hangt er een prettige en vooral gezellige sfeer die alleen in Canada te vinden is. Hotel Sacacomie ligt ondanks haar unieke ligging vlakbij steden als Montreal en Quebec City. Het hotel is zeer compleet! Zo is er een goed restaurant, een spa (tegen betaling toegankelijk: circa CA$ 40,- per persoon), prive strand en een sfeervolle lobby. De kamers zijn enorm sfeervol en kneuterig. Je kunt kiezen uit een Forrest View kamer of een Lake View kamer (tegen het daarvoor geldende tarief).  Verder is er een fohn, koffiemachine en strijkgerij aanwezig. Je mag GRATIS gebruik maken van de bootjes, kano's en kajaks. Tegen betaling kun je andere activiteiten ondernemen zoals het huren van een motorbootje, paardrijden, air tours en bijvoorbeeld een float plane tour. Er is tevens een mogelijkheid om tegen betaling een beer & bever tour te boeken. Bel 2 dagen voor aankomst naar de mogelijkheden en tarieven. Je kunt dan direct jouw keuze vastleggen.

Hotel Sacacomie heeft een zeer goed restaurants met lokale gerechten. Daarbij kun je kiezen uit een enorme wijnkaart. Je dient er wel rekening mee te houden dat het prijsniveau hoger is. In de directe omgeving zijn geen restaurants aanwezig. Jouw verblijf is inclusief MAP Meal Plan. Hierdoor is jouw verblijf in deze sfeervolle lodge nog completer. Het MAP Meal Plan bestaat uit:

 • Ontbijt: full American buffet breakfast
 • Diner: 4 gangen à la carte

Let op: overige maaltijden en drankjes zijn tegen betaling. 

Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.300 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 63,5%
Accommodaties 16,6%
Rondreis 14,4%
Huurauto 5,2%
Veerboot 0,3%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.300 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.908 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 17 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

De Gaspersie van Quebec is nog mooier dan de Rockies in West Canada!

S. van der Velden

De Gaspersie van Quebec is nog mooier dan de Rockies in West Canada! Had ik veel eerder moeten doen.Tot volgend jaar, dan willen we naar Atlantisch Canada.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 20 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 17 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ Huursoort 1  
  1-4 personen: categorie B (Compact Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket in het Mijn Doets account
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2, 3 of 4 of een andere huurauto 
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden 
 • Ferryovertocht Trois Pistoles-Les Escoumins
 • Drop off kosten huurauto circa CA$ 150,- exclusief belastingen
 • Verzekeringen 
 • Nationale Parken pas ca. CA$ 70,- per volwassene en ca. CA$ 35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven) 
 • Reserveringskosten €40,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Bonjour Quebec!

22 dagen
Vanaf 3.289,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs