De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Wintersport Alaska Wonderland

1 Beoordeling
 • 10 dagen

Geniet van Alaska's meest populaire winterse buitenactiviteiten en ontdek het spectaculaire winterlandschap van Alaska aan boord van de Alaska Railroad. Kom heerlijk tot rust tijdens jouw verblijf in twee resorts en bekijk het noorderlicht tijdens heldere winteravonden. De inbegrepen SUV-huurauto voor 3 dagen biedt jou de optimale vrijheid om Alaska nog beter te ontdekken. Bezoek het nationale park, ga op zoek naar wildlife en duik in een verwarmd bad, terwijl de temperatuur buiten nog ver onder het vriespunt blijft!

Deze 10-daagse reis naar Alaska is zeer compleet en is o.a. inclusief vluchten, 8 overnachtingen, het gebruik van een SUV (3 dagen) en een noorderlicht excursie. De reis begint in Anchorage, waar je op dag 2 de huurauto ophaalt en naar Girdwood rijdt, zo’n 65 kilometer ten zuiden van Anchorage. Hier verblijf je in het Alyeska Resort, waar je kunt genieten van geweldige bergafwaartse activiteiten, langlaufen en prachtige wandelingen door de bossen. Tevens kun je ontspannen in het fitnesscentrum en/of de spa van het resort. Op dag 5 stap je aan boord van de Alaska Railroad om door het centrum van Alaska naar Fairbanks te reizen. Onderweg kom je veel spectaculaire uitzichten tegen, het winterlandschap van Alaska is namelijk prachtig. De volgende dag reis je door naar het Chena Hot Springs Resort, een fantastische ontspannende omgeving, dankzij diverse warmwaterbronnen, bubbelbaden en een verwarmd binnenzwembad. Overdag kun je in de omgeving langlaufen, wandelen, schaatsen of een begeleide sneeuwscootertocht/ sledehondentocht maken. In de avonden kun je, mits de weersomstandigheden het toelaten, op zoek naar het noorderlicht! Op de een-na-laatste dag vlieg je terug naar Anchorage, waar de reis helaas alweer op zijn einde komt!

Alaska beschikt over een gevarieerd skiterrein dat zowel geschikt is voor gevorderde skiërs, als voor beginners die kunnen skiën op geprepareerde afdalingen. Echter hebben wij geen skipas bij de reis inbegrepen, vanwege de afwisselende sneeuwcondities. Mocht je toch graag willen skiën tijdens je reis in Alaska dan raden wij aan om deze skipassen ter plaatse aan te schaffen!

Alaska Winter Wonderland is inclusief:

 • 8 overnachtingen (waarvan 3 in Anchorage, 2 in het Alyeska Resort, 1 in Fairbanks en 2 in het Chena Hot Springs Resort)
 • 3 dagen SUV-autohuur
 • Treinreis Anchorage – Fairbanks per Alaska Railroad
 • Transfer Fairbanks – Chena Hot Springs v.v.
 • ca. 4 uur durende noorderlicht excursie vanuit Chena Hot Springs
 • Vlucht met Alaska Airlines vanaf Fairbanks naar Anchorage  • Grote kans op het zien van het Noorderlicht
 • Mooie treinreis door Alaska's winterlandschap
 • Inclusief SUV-huurauto
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 135 km
Dag 1

Heenreis naar Anchorage

De vakantie begint met een vlucht naar Anchorage. Na aankomst ga je op eigen gelegenheid en kosten naar je hotel in het centrum van de stad. Anchorage beschikt over veel musea en parken die je kunt bezoeken. Je verblijft hier één nacht.

 • Overnachting:Anchorage
Dag 2

Anchorage - Girdwood

± 75 km

In de ochtend haal je de huurauto op bij het verhuurstation in de stad. Gezien de winterse omstandigheden hebben wij een SUV voor jou gereserveerd. Er staat een korte rit op het programma naar het Alyeska Resort in Girdwood. De komende twee nachten verblijf je in dit prachtige resort. Het is ongeveer 45 minuten rijden met eventuele stops niet meegerekend. Je rijdt over een van de mooiste wegen van Alaska, via Turnagain Arm naar Girdwood. Nadat je hebt ingecheckt in het hotel, kan je alvast de omgeving verkennen. 's Avonds kun je relaxen in de jacuzzi of de tram nemen voor een eersteklas maaltijd in het Seven Glaciers Restaurant.

 • Overnachting:Girdwood
Dag 3

Girdwood

Geniet van het gevarieerde skiterrein en de ongeëvenaarde uitzichten! Het skigebied is zowel geschikt voor gevorderde skiërs, met 'black diamond'-afdalingen en bowls, als voor beginners die kunnen skiën op geprepareerde afdalingen. Vanwege de afwissendele sneeuwcondities kun je een skipas het beste ter plaatse aanschaffen. Op het resort kun je als gast verder gebruikmaken van een fitnesscentrum, jacuzzi, massagefaciliteiten en sauna.

 • Overnachting:Girdwood
Dag 4

Girdwood - Anchorage

± 60 km

Nadat je bent uitgecheckt, rijd je terug naar Anchorage. Hier lever je de huurauto weer in. Wederom staat er een enkele overnachting in Anchorage op de planning.

 • Overnachting:Anchorage
Dag 5

Anchorage - Fairbanks

In de ochtend ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation. Hier ga je aan boord van de fameuze Alaska Railroad. Deze trein vertrekt om 8.30 uur. Je reist naar Fairbanks door het schitterende winterlandschap van Alaska. Als je geluk hebt en het weer helder is, kun je zelfs Mount McKinley zien, de hoogste berg van Noord-Amerika! Je komt om ongeveer 19.45 uur aan in Fairbanks. Vanaf het station word je per shuttle naar het hotel vervoerd.

 • Overnachting:Fairbanks
Dag 6

Fairbanks - Chena Hot Springs

Je gaat per inbegrepen transfer in ca. 1 uur van het hotel in Fairbanks naar het Chena Hot Springs Resort. In de middag kun je baden in een van de vele warmwaterbronnen (een pas hiervoor is inbegrepen bij deze reis). ’s Avonds heb je kans om het noorderlicht te zien tijdens een snowcoach tour die ca. vier uur duurt. Dit is een fantastische ervaring! Je overnacht twee nachten in het Chena Hot Springs Resort.

 • Overnachting:Chena Hot Springs
Dag 7

Chena Hot Springs

Je hebt een vrije dag te besteden op het resort. Geniet van de vele activiteiten die extra worden aangeboden, zoals hondensledetochten, snowshoeing en een rondleiding in het bijzondere Aurora Ice Museum, waar alles van ijs is gemaakt. Let wel, deze activiteiten zijn niet inbegrepen, maar extra bij te boeken.

 • Overnachting:Chena Hot Springs
Dag 8

Chena Hot Springs - Fairbanks - Anchorage

’s Ochtends word je teruggebracht naar Fairbanks. Vanaf hier vertrekt de vlucht naar Anchorage. Eenmaal in Anchorage aangekomen, ga je op eigen gelegenheid naar het hotel. Hier verblijf je nog een nacht. Gebruik deze tijd om de laatste inkopen te doen en geniet van een welverdiend hapje en drankje in de stad!

 • Overnachting:Anchorage
Dag 9

Terugreis vanuit Anchorage

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven, waar je incheckt voor de vlucht naar huis.

Dag 10

Thuiskomst

Deze prachtige reis is weer ten einde. Hopelijk kijk je terug op een bijzondere reis en heb je kunnen genieten van het magische Noorderlicht.

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.400 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 85,6%
Accommodaties 7%
Wintersport 6,5%
Treinreis 0,9%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.400 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.034 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 18 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Wat was dit genieten

Kroese, G.

Complimenten voor het organiseren van deze mooie reis. Alaska is in de winter net zo mooi als in de zomer! Wij zijn helemaal verslaafd aan dit geweldige land, met als hoogtepunt het noorderlicht. Wat was dit genieten zeg.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 8 hotelovernachtingen conform rondreis (zie dag tot dag omschrijving)
 • 3 x 24 uur gebruik SUV-huurauto
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Eventuele resort fee's  (tenzij anders aangegeven) 
  De accommodaties behouden het recht om de eventuele resort fee's te wijzigen of een resort fee in te voeren, een eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast of kan ter plaatse door de accommodatie in rekening worden gebracht.  
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Treinreis Anchorage – Fairbanks per Alaska Railroad
 • Transfer Fairbanks – Chena Hot Springs v.v.
 • ca. 4 uur durende noorderlicht excursie vanuit Chena Hot Springs
 • Vlucht met Alaska Airlines vanaf Fairbanks naar Anchorage
  De prijs van deze vlucht is onder voorbehoud van wijzigingen. Aangezien de prijs van deze vlucht dagelijks fluctueert is er een indicatie prijs in het pakket opgenomen. De prijs voor deze vlucht staat pas vast wanneer dit ticket betaald en uitgegeven is.
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Transfers in Anchorage en Fairbanks
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Skipas, skihuur en skiles 
 • Kosten voor meebrengen eigen ski spullen. Meer informatie over deze kosten lees je hier.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon 
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Wintersport Alaska Wonderland

10 dagen