De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Wintersport BC Snow and City Adventure

2 Beoordelingen
 • 14 dagen

Skiën in Sun Peaks & Whistler inclusief drie nachten in Vancouver: het perfecte trio voor een geweldige wintersportvakantie in het westen van Canada. Wat deze reis echt uniek maakt, zijn de bijzondere routes die je rijdt tussen de verschillende bestemmingen. Je komt onder andere over de Duffy Lake Road en de Sea to the Sky Highway, twee bezienswaardige routes met prachtige uitzichten. De skigebieden van Sun Peaks en Whistler zijn erg afwisselend en ideaal voor zowel ervaren als minder ervaren skiërs of snowboarders. De transfers en skipassen zijn inbegrepen in deze reis!

Deze 14-daagse wintersportvakantie begint met een verblijf in het sfeervolle en kleinschalige Sun Peaks. Alles is op loopafstand en wanneer er voldoende sneeuw ligt (meestal het gehele wintersportseizoen) is het hele dorp ski in/ski out. Je kunt dus zo vanuit je accommodatie je lange latten (of snowboard) op. Vanuit Sun Peaks ga je met een bus, via één van de mooiste routes van Canada, naar Whistler. Via de Cabot Trail en de Duffy Lake Road rijd je het bruisende dorp in. Niet alleen de dorpen zijn geheel verschillend van elkaar, ook de natuur en de sneeuw zijn hier echt heel anders. Whistler is een skigebied van een heel ander kaliber. Het is enorm groot en ook de apres-ski mogelijkheden zijn eindeloos. Na het verblijf in Whistler eindig je deze reis in de stad Vancouver. Ook in de wintermaanden een fantastische stad waar genoeg te beleven valt. Bezoek bijvoorbeeld het Capilano Suspension Bridge Park en bekijk de prachtige skyline van Vancouver vanaf Stanley Park.

 • Skiën in Whistler en Sun Peaks
 • Transfers & Skipassen inclusief
 • Reis langs de mooiste routes van Canada
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Dag 1

Heenreis naar Kamloop - Sun Peaks

Vandaag begin je aan een lange reisdag. Je vliegt richting Vancouver en reist vervolgens door naar Kamloops. Het is net een sightseeing-tour: je vliegt namelijk over de prachtige wildernis van Canada en hebt zicht over onder andere Vancouver Island. Vervolgens land je tussen de bergen op het superkleine vliegveldje van Kamloops. Er is welgeteld één bagageband voor niet meer dan twintig koffers. Je staat dus zo buiten en wordt hier opgehaald door de transfer die je naar Sun Peaks brengt. Let goed op tijdens de rit naar Sun Peaks, de kans is heel groot dat je herten ziet lopen langs de weg. Wildlife kom je dus écht overal tegen in Canada.

 • Overnachting:Sun Peaks
Dag 2

Sun Peaks

Sun Peaks is een sfeervol en zeer compact dorpje. Doordat het dorp niet al te groot is en er beperkte accommodatie-mogelijkheden zijn, blijft het heerlijk rustig op de pistes. De sneeuw in Sun Peaks is werkelijk fantastisch. Door de droge lucht kan je hier genieten van prachtig zacht poedersneeuw.

 • Overnachting:Sun Peaks
Dag 3

Sun Peaks

Wij raden je aan om de lift omhoog te nemen naar het hoogste punt van het gebied, zodat je je ‘On top of the World’ voelt. Door het 360 graden uitzicht dat je hier hebt over de vele bergen en dalen om je heen, voelt het daadwerkelijk alsof je over de hele wereld kan kijken! Ook leuk is Mount Morrisey. Dit gedeelte van Sun Peaks is wat uitdagender, omdat de pistes een stuk smaller zijn en er bij de ontwikkeling van dit gebied veel bomen bleven staan, soms zelfs midden op de piste. Wanneer je hier in het midden van de winter komt, kun je hier dus heel goed aan tree skiing doen. Vanaf de pistes ski je direct door naar je accommodatie, want in de wintermaanden is het gehele dorp ski in / ski out.

 • Overnachting:Sun Peaks
Dag 4

Sun Peaks

Vind je het leuk om het gebied door de ogen van een local te zien? Ga dan mee met een van de gratis skitours die meerdere keren per week gehouden worden. De skihosts vertellen je precies welke piste je wanneer moet nemen, in verband met de stand van de zon en de sneeuwkwaliteit. Zo haal je alles uit het skiën! Ook in de avonduren is het goed vertoeven in Sun Peaks. Er is een kleine selectie aan restaurants en bars waar het tot in de late uurtjes gezellig kan zijn.

 • Overnachting:Sun Peaks
Dag 5

Sun Peaks - Whistler

Halverwege de dag vertrekt de bus naar Whistler. Maak je op voor een prachtige route. Indien mogelijk, ga dan aan de rechterkant van de bus zitten. Je hebt dan het mooiste uitzicht. Bij elke bocht en afslag die de bus maakte heb je een ander uitzicht, genieten dus. Het eerste gedeelte van de route rijd je een stukje over de Cariboo Gold Rush Trail. Een route die de goudzoekers in het verleden aflegde, opzoek naar geluk. Je komt langs hoge bergen en kijkt in de diepte zo op de Fraser River. Via de Duffy Lake Road kom je uiteindelijk het gebied rondom Whistler binnengereden. Een prachtige weg met veel meren en bossen. Als je geluk hebt kom je op deze route diverse wilde dieren tegen. Ook het klimaat en de vegetatie verandert: waar je in Sun Peaks het droge klimaat hebt met veel dennenbomen, zie je in Whistler en omgeving veel regenwoud. Je merkt het direct zodra je de bus uitstapt. De luchtvochtigheid in Whistler is veel hoger dan in Sun Peaks. Dit zorgt er voor dat je in Sun Peaks echt droge champagne poedersneeuw hebt, terwijl in Whistler de sneeuw veel meer plakt. Aan het einde van de dag kom je aan in Whistler, waar je de komende vijf nachten verblijft.

 • Overnachting:Whistler
Dag 6

Whistler

Whistler is een enorm skigebied. Aan winterpret ontbreekt het niet tijdens je verblijf in Whistler. Beneden in het dorp is het zeer gezellig, met veel winkels en restaurants. Je kunt je nog niet voorstellen hoe groot het skigebied is voordat je met de gondel de skipistes opgegaan bent. Whistler bestaat uit twee losse bergen die met de Peak to Peak gondel met elkaar verbonden zijn. Een tochtje met deze gondel is al een attractie op zich. Het gat wat deze gondel moet over bruggen is enorm en het uitzicht is geweldig.

Dag 7

Whistler

Verblijf je in het weekend in Whistler? Zorg dan dat je op tijd bij de gondels bent, want rond een uur of 11 arriveren de dagjes-skiërs vanuit Vancouver, het kan dan voorkomen dat je iets langer moet wachten. Eenmaal boven is de drukte al snel over, de vele mensen verspreiden zich binnen enkele minuten over het enorme gebied. Dit zorgt ervoor dat je zelfs in een druk gebied als Whistler vaak alleen op de piste bent.

 • Overnachting:Whistler
Dag 8

Whistler

Een tip voor als het bij de liften drukker is en je het niet erg vindt om niet met je skimaatjes in de lift te zitten: gebruik dan de single rijen. Met deze rijen worden de lege plekken in de liften opgevuld en ben je vaak iets eerder aan de beurt. Het is heel leuk om in Whistler de 'overblijfselen' van de Olympische winterspelen te zien. Probeer ook eens een van de vele non-ski activiteiten uit, denk hierbij aan een avontuur per snowmobile.

Dag 9

Whistler

In Whistler kun je naast een sneeuwscooter excursie nog een andere bucketlist excursie doen, namelijk een echte hondenslede besturen met zo'n 6 á 8 honden. Een zeer bijzondere ervaring die we aanraden van te voren bij te boeken. Je kunt deze laatste volle dag in Whistler natuurlijk ook gebruiken om nog éénmaal de meest spannende afdalingen te pakken. Of ontspan en relax in de hottub of sauna van de accommodatie.

Dag 10

Whistler - Vancouver

Je verlaat Whistler per shuttle service. De rit gaat vandaag over de Sea to the Sky Highway. Een prachtige route die vanuit de bergen richting de kust naar Vancouver leidt. Ook vandaag geldt: ga indien mogelijk aan de rechterkant van de bus zitten voor het mooiste uitzicht. In de loop van de dag kom je aan in Vancouver, waar je drie nachten verblijft.

 • Overnachting:Vancouver
Dag 11

Vancouver

Vancouver is al jaren favoriet bij Mrs. Canada. Bijzonder aan Vancouver is dat de stad omringd is door natuur: je vindt er zee, gematigd regenwoud, strand en bergen! Vancouver is een moderne stad met een oriëntaals tintje. Zo heeft de stad de op een na grootste Chinatown van Noord-Amerika. Dat vind je terug in de heerlijke restaurants. Verder zie je in Vancouver veel invloeden van de First Nations People, totempalen, kunst en musea.

 • Overnachting:Vancouver
Dag 12

Vancouver

Vancouver wordt ook wel het 'Hollywood van het Hoge Noorden' genoemd; er worden hier veel series en films opgenomen. Als er genoeg sneeuw gevallen is en je geen genoeg krijgt van de afdalingen, kun je ook in Vancouver nog skiën deze dagen. Een absolute must-do in Vancouver in de winter is Capilano Suspension Bridge Park. Deze hangbrug is in de winter prachtig verlicht met duizenden lampjes.Werkelijk waar een sprookjesachtige beleving.

 • Overnachting:Vancouver
Dag 13

Terugreis vanuit Vancouver

In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid en kosten naar de luchthaven van Vancouver. Hier check je in voor je terugvlucht. Vergeet niet om een souveniertje mee te nemen naar huis!

Dag 14

Thuiskomst

Vandaag kom je aan op de luchthaven van België of Nederland, de vakantie zit er helaas weer op. Welkom thuis!

Einde reis

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

Wintersport - Sneeuwscooter - Whistler - British Columbia - Canada - Doets Reizen
v.a.118,-

Mountain Explorer Snowmobile Tour

Per transfer wordt je vanuit het centrum van Whistler naar het gebouw van Canadian Wilderness Adventures gebracht. Hier worden de nodige uitrustingen uitgedeeld (laarzen, jassen en broeken) indien je hier niet zelf over beschikt. Ook krijg je een helm en een sneeuwbril. Neem zelf wel handschoenen mee, deze zijn verplicht en heb je echt nodig. Als iedereen voorzien is, ga je naar de locatie waar de snowmobiles opgesteld staan (afhankelijk van de sneeuwval is dit op loop afstand of per transfer). Hier krijg je uitgebreide instructies en wanneer iedereen de snowmobile onder controle heeft gaat de groep op weg. Je stuurt de snowmobile de bergen van Whistler Blackcomb op. Onderweg geniet je van de uitzichten om je heen. Tijdens de tocht wordt het langzaam donker en bij terug komst is de avond geheel gevallen. Geniet van de rust en ruimte om je heen!  De prijs is per persoon en deze is geldig als je alleen op één sneeuwscooter rijdt. Wil je liever een sneeuwscooter delen met jouw reisgenoot? Ook dit is mogelijk, er geldt dan een lager tarief.Vertrektijden: dagelijks om 16.30 (behalve op dinsdag en donderdag)Duur: circa 2 uur Bijzonderheden: Zorg ervoor dat je, je kleed naar de weersomstandigheden, voldoende warme kleding (draag laagjes dan kan je eventueel iets uittrekken mocht het te warm zijn), snowboots en handschoenen. Wanneer je zwanger bent mag je niet deel nemen aan deze tour. Iedereen die de 19 jaar is en in bezit is van een geldig legitimatie bewijs kan een snowmobile besturen. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud en minimaal 122 cm groot.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde waarbij de daadwerkelijke CO₂-uitstoot afhankelijk is van talloze factoren waarop wij geen invloed hebben.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.500 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 81,9%
Accommodaties 9,5%
Wintersport 8,6%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Mileu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.500 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.161 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 18 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activeiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (2)

Leuke combinatie tussen stad en sneeuw

Conijn, J

Net terug van een wintersportvakantie in Sun Peaks en Whistler en afgesloten in Vancouver. Leuke combinatie tussen stad en sneeuw. Wij hebben genoten en willen snel weer op reis naar dit geweldige land. 

De chauffeur van de Whistler shuttle is zeer ervaren

F van Klaveren

De chauffeur van de Whistler shuttle is zeer ervaren. Ze reed met het grootste gemak de bergen is, ondanks zware sneeuwval.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 12 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Eventuele resort fee's  (tenzij anders aangegeven) 
  De accommodaties behouden het recht om de eventuele resort fee's te wijzigen of een resort fee in te voeren, een eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast of kan ter plaatse door de accommodatie in rekening worden gebracht.
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Transfer Kamloops – Sun Peaks, Sun Peaks - Whistler en Whistler - Vancouver
 • 3-daagse skipas voor het skigebied van Sun Peaks
 • 4-daagse skipas voor het skigebied van Whistler
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele drop-off kosten huurauto
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Skihuur en skiles
 • Kosten voor meebrengen eigen ski spullen. Meer informatie over deze kosten lees je hier.
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Wintersport BC Snow and City Adventure

14 dagen