De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Reserveren toegang Yosemite National Park

De natuur in Amerika is wonderschoon. De vele nationale parken bieden uiteenlopende natuurgebieden met elk een eigen karakter. ’s Zomers worden de parken druk bezocht en om de toestroom van mensen te reguleren hebben een aantal parken er voor gekozen om met een reserveringsysteem te werken. Naast het in het bezit hebben van een Nationale Parken pass of toegangsbewijs per park, dien je een datum en tijd te reserveren. Op deze manier zorgt National Park service voor een goede doorstroom en minder files.

Yosemite National Park

Tijdens jouw vakantie in Amerika mag een bezoek aan Yosemite National Park niet ontbreken. In hét nationale park van Californië vind je fantastische uitzichtpunten, veel wildlife, indrukwekkende watervallen en imposante granietkliffen zoals Half Dome en El Capitan.

Tioga Pass - Yosemite National Park - California - Doets Reizen

Hoe werkt het

Zodra je reis is geboekt is het aan te raden om jouw bezoek aan Yosemite National Park goed te plannen. Via de website van National Park Services kun je een account aanmaken die je voor meerdere reserveringen kunt gebruiken. De entreekosten bedragen US$35,- incl. US$ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de US$ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. 

Er kan één reservering per aankomstdatum worden gemaakt. Per voertuig is één reservering nodig die voor alle inzittende geldig is. Ten alle tijden dient de reserveerder een geldige legitimatie bij zich te hebben.

 

Yosemite National Park - California - Doets Reizen

Wanneer is reserveren nodig

In de periode van 20 mei 2022 tot en met 30 september 2022 tussen 06.00 – 16.00 uur moet je in het bezit zijn van een reservering voordat je het park kunt betreden.

Vanaf 23 maart 2022 wordt 70% van het totaal aantal te boeken tickets open gezet voor de gehele periode. Daarna zijn de overige 30% van de beschikbare reserveringen 7 dagen voor de aankomstdatum online te boeken. Voorbeeld: Wanneer je op 30 september Yosemite wilt bezoeken, maak je op 23 september een reservering. 

Yosemite Valley - Yosemite National Park - Doets Reizen

Uitzonderingen

Er gelden uitzonderingen wanneer je in één van onderstaande  lodges/hotels verblijft.

✔️Yosemite National Park Campground

✔️Curry Village

✔️Housekeeping Camp

✔️Yosemite Valley Lodge

✔️The Ahwahnee

✔️White Wolf Lodge

✔️Tuolumne Meadows Lodge

✔️Wawona Hotel

Je reservering van jouw verblijf is voldoende om het park te mogen betreden. Je toont dan je hotelvoucher/reservering als bewijs. Alleen een Nationale Parken Pass is dan voldoende. 

Tioga Pass - Yosemite National Park - California - Doets Reizen