Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Een letterlijk niet te missen hoogtepunt tijdens een rondreis door het zuidwesten van Amerika is het maken van een rit over de indrukwekkende Tioga Pass, met 3031 meter de hoogstgelegen highway pass in Californië van nauwelijks zestig kilometer lang. De Tioga Pass baant zich kronkelend een weg door de ruige Sierra Nevada.

De Tioga Pass is een van de mooiste trails door het zuidwesten van Amerika en baant zich een weg door het prachtige Yosemite National Park in California. De indrukwekkende highway baant zich al kronkelend een weg door de ruige Sierra Nevada van Lee Vining naar Yosemite National Park. Laat je verrassen door dichte naaldbossen, imposante woudreuzen en granieten bergtoppen die je onderweg ontwaart. Hoewel het officieel een bergpas is, kun je het nauwelijks vergelijken met de Europese equivalent vol haarspeldbochten. 

De Tioga Pass is letterlijk een hoogtepunt, want je rijdt hier op ruim 3000 kilometer hoogte! Je ziet prachtige alpine-weiden en kristalheldere bergmeren. Er leven eekhoorns enmarmotten en met een beetje geluk kun je zelfs een beer spotten. Neem ruim de tijd voor deze trail. Afhankelijk van de sneeuwval is de bergpas beperkt open, van half mei tot half september. Doets Reizen heeft uitstekende alternatieven voor als de pas in deze periode onverwacht gesloten is. Het einddoel van deze trip is de prachtige Yosemite-vallei maar wij raden je met klem af er in een snel tempo heen te rijden. 

De Tioga Pass is de wilde achtertuin van Yosemite National Park. Onderweg zie je de beroemde sequoias, je hoeft dus niet naar Seqouia National Park om deze gigantische bomen in het echt te bewonderen. Overnachten is zeker de moeite waard en doe je in Mammoth Lakes. Hier kun je veel activiteiten ondernemen die in het National Park niet mogelijk zijn: zoals mountainbiken op gravel (voor de echte durfal) of vissen op regenboogforellen. Ook de Rainbow Falls in Mammoth Lakes zijn een stuk wilder dan de watervallen die je in het National Park ziet. Ontdek de basaltblokken, Devils Post Pile en de typische bergtoppen, die minaretten genoemd worden en de toegang tot Yosemite vormen. De achtertuin van Yosemite is op z’n minst zo mooi als het nationale park zelf!

Neem ruim de tijd voor deze trail. Afhankelijk van de sneeuwval is de bergpas beperkt open, van half mei tot half september. Doets Reizen heeft uitstekende alternatieven voor als de pas in deze periode onverwacht gesloten is.
Logo Doets Reizen Amerika

Tiogapass