De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vakantie Noorwegen

Op vakantie naar Noorwegen! Je ziet zelf al staan op een van de vele uitzichtpunten waarbij je uitkijkt op de Noorse fjorden. Noorwegen is ontzettend groot en eigenlijk wil je alles zien. Met de beste tips weet jij waar je moet zijn.

Bezoek het noorden van Noorwegen

Het noorden van Noorwegen is de plek waar cultuur en natuur je zullen verrassen. Het is de bestemming om de middernachtzon te bewonderen en het noorderlicht in de Lofoten te aanschouwen. In het noorden van Noorwegen woont het grootste deel van de Sami bevolking. Ontdek de tradities van de inheemse bevolking tijdens je rondreis door Noorwegen. Vergeet ook de grootste stad van de regio niet, Tromsø. Deze gezellige universiteitsstad is een bezoek zeker waard!

Svolvær - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - VisitNorway.com (2)

Bezoek het zuiden van Noorwegen

Grote kans dat je de rondreis door Noorwegen begint in het zuiden van Noorwegen, bij de hoofdstad Oslo. De prachtige hoofdstad van Noorwegen staat bekend om zijn indrukwekkende gebouwen. Maar niet alleen voor deze bruisende stad moet je de vakantie beginnen in het zuiden van Noorwegen. De Noren zijn het er namelijk allemaal over eens dat Zuid-Noorwegen een echt zomerparadijs is. De rotsen waar je kunt zonnebaden zijn gelegen aan de glinsterende zee. Wandel door de dorpjes langs de karakteristieke houten huizen die langs de kust verspreid liggen. Een vakantie in Zuid-Noorwegen is voor jong en oud!

Bergen - Noorwegen - vakantie Noorwegen - Doets Reizen

Ontdek de Noorse fjorden

De Noorse fjorden zijn een aantrekkingskracht op vele reizigers, grote kans dat je al eens hebt gehoord van de Geirangerfjord. Gelukkig heeft Noorwegen meer dan duizenden fjorden. Gelegen aan de westkust van Noorwegen worden de fjorden omringd door gigantische kliffen met prachtig blauw water. De enorme hoeveelheid gletsjerwater zorgt in de zomermaanden voor prachtige watervallen. Tijdens jouw rondreis door Noorwegen zorgen we ervoor dat jij de fjorden op een unieke manier kan beleven. 

In de winter naar Noorwegen

De winter in Noorwegen is een prachtige periode. Het is namelijk de periode dat het noorderlicht zich bijna elke dag wel laat zien. Tijdens je vakantie in Noorwegen kan je er gelijk voor kiezen om een paar afdalingen te skiën. Natuurlijk zijn er nog meer fantastische winter activiteiten in Noorwegen te ondernemen. Kies voor een hondensledetocht door de Noorse natuur of ga walvis spotten in Tromsø. 

Narvik - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

In de zomer naar Noorwegen

In de zomer zijn de dagen lang en nachten kort in Noorwegen. Tijdens je roadtrip door Noorwegen heb je grote kans om in de zomer de middernachtzon te aanschouwen. Ga er ’s nachts op uit om de prachtige kleuren van de middernachtzon te bewonderen. In de zomer speelt een groot deel zich af aan de Noorse kusten. De vele bootjes dobberen op het water en op het land wordt er veel gewandeld en gefietst. 

Agder - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

Complete rondreizen naar Noorwegen

Bewonder de hoogtepunten van Noorwegen tijdens je autorondreis door dit uitgestrekte land. Wij bieden zowel winter- als zomerreizen aan naar Noorwegen. Laat je inspireren door onze verhalen. Wij zorgen dat de je verblijft op unieke hotspots in Noorwegen en onderweg indrukwekkende excursies kan ondernemen om je rondreis door Noorwegen nog spectaculairder te maken!

Agder - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

Uitgelichte reizen