De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vakantie Normandië

Op vakantie in Normandië. Welkom in de Franse provincie Normandië waar je kennis maakt met de ruige kusten met kalkrotsen, brede zandstranden, pittoreske dorpjes en groene heuvels. Maar ook staat Normandië bekend om de stranden van D-Day en het impressionisme van Monet. Het zorgt voor een perfecte combinatie tussen een strandvakantie en culturele uitstapjes. Op naar Normandië!

Geschiedenis van Normandië

De geschiedenis van Normandië komt in elke geschiedenisboek terug en wordt vaak in een adem genoemd met D-Day. Normandië is een schatkist als je meer te weten wilt komen over de Tweede Wereldoorlog. Tijdens D-Day vielen de troepen Frankrijk via Normandië binnen en dit betekende het einde van de Tweede Wereldoorlog. Je vindt hier vele overblijfselen van de oorlog, zoals de kerkhoven met de honderden witte kruizen. Een bezoek aan een van de stranden waar de geallieerde Frankrijk binnenkwamen mag niet ontbreken. 

Omaha Beach Normandie Doets Reizen

Mont Saint-Michel, mooiste dorp van Normandië

Mont Saint-Michel in Normandië is een klein dorp op een spectaculaire ligging. Het is een getijdeneiland dat omgeven is door een prachtige baai. Loop langs de huizen en winkelstraten en bewonder de abdij die er hoog bovenuit torent. Om het eiland vindt je de baai waar je kennis maakt met het schitterende zeelandschap en het grootste getijdenverschil van Europa. Tijdens je rondreis door Normandië mag je de schoonheid van Mont Saint-Michel niet overslaan. 

Mont Saint Michel Normandie Frankrijk Doets Reizen - Afbeelding van 2990108 via Pixabay

Havenstad Honfleur in Normandië

Op rondreis door Normandië kom je langs vele pittoreske havenstadjes. Het kleurrijke en fotogenieke Honfleur is zo’n havenstadje. Gelegen tussen de heuvels van Normandië zal de sfeervolle stad je betoveren. Wandel langs de oude straatjes en waan je in de tijd van ontdekkingsreizigers. Sluit je bezoek aan Honfleur af aan de haven waar je kan genieten van Franse delicatessen.

Honfleur straatjes | Atout France | Doets Reizen | Frankrijk | Normandie

De krijtrotsen van Normandië

Langs de kust van Normandië vindt je meerdere pareltjes. De krijtrotsen bij Étretat staan op de werelderfgoedlijst van Unesco en zijn een van de mooiste bezienswaardigheden van Normandië. De bijzondere vormen van de rotsen zijn ontstaan door een combinatie van wind en zee. Neem tijdens je rondreis door Normandië de tijd om een wandeling te maken voor een prachtig uitzicht op de rotsen. Grote kans dat je de bekende krijtrots l’Aiguille spot die de vorm van een olifant heeft. Met uitzicht op dit natuurspektakel zal het je niet verbazen dat vele Franse kunstenaars zich hier lieten inspireren. 

Etretat Cliffs Honfleur Doets Reizen- Afbeelding van Safia REBATI via Pixabay

Het huis van Monet in Normandië

Giverny is de plaats waar je tijdens je rondreis door Normandië een bezoek kan brengen aan het huis van de bekende schilder Claude Monet. De impressionist woonde van eind 19e eeuw tot begin 20e eeuw in Giverny. Zijn grote trots was zijn tuin die hij zelf heeft aangelegd. Dit is de plek waar hij een aantal meesterwerken heeft geschilderd. Waan je in een van zijn schilderijen als je de vijver met waterlelies passeert. Kom meer te weten over het impressionisme wat je tijdens je vakantie in Normandië vaker zal terugkomen.  

Giverny tuin monet - Doets Reizen - Vakantie Frankrijk - Credits Pixabay (2)

Beste reistijd voor Normandië

De beste reisperiode voor Normandië loopt van het voorjaar tot het najaar. In het voorjaar staan de prachtige appelbomen in bloei en kun je net als in het najaar prachtig wandelen, zowel aan de kust als in de heuvellandschappen. In de zomermaanden kan je de actieve en culturele uitstapjes perfect combineren met een stranddag. Ontdek het beste van Normandië tijdens een rondreis door Frankrijk.  

Honfleur | Atout France | Doets Reizen | Frankrijk | Normandie

Uitgelichte reizen