Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Vakantie West-Canada

Op vakantie naar West-Canada gaan is een droom van velen. Als je eenmaal een rondreis door West-Canada hebt gemaakt, wil je er het liefst het jaar daarop weer heen. De aantrekkingskracht van Canada is groot. Ook niet zo gek want de bergen, meren, watervallen en wildlife zorgen voor een onuitwisbare indruk.

Bezoek Vancouver Island

Het westen van Canada is groot en er valt veel te beleven. Veel reizigers kiezen er voor om tijdens een eerste rondreis naar West-Canada alleen de rockies te bezoeken. Wist je dat de rockies goed te combineren zijn met een bezoek aan Vancouver Island. Tijdens jouw vakantie op Vancouver Island kom je langs prachtige plekken zoals het Pacific Rim National Park en de stad Victoria met vele Britse invloeden. 

Wildlife - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Bezoek de Rockies

De Rockies van West-Canada zijn bekend als Jasper National Park en Banff National Park die verbonden zijn door de Icefields Parkway. Een rondreis door de rockies van West-Canada brengt je langs gletsjers, bergen, meren en grote kans dat je onderweg veel wildlife tegenkomt. Denk aan beren, elanden en prachtige vogels. Zowel met een camper als met een auto zijn de rockies goed te ontdekken. 

Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Bezoek Vancouver

Tijdens jouw vakantie naar West-Canada kan je de sfeervolle stad Vancouver natuurlijk niet overslaan. Vancouver is vaak het begin en/of eindpunt van jouw auto of camperrondreis door Canada. Downtown Vancouver kom je in een stad met leuke en hippe restaurantjes en bijzondere architectuur. Naast Downtown Vancouver vind je Stanley Park. Een park met veel totempalen uit de tijd van de First Nations en het park biedt vele mogelijkheden voor een wandeling of een fietstocht. 

Stanley Park - Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Beste reistijd voor jouw vakantie naar West-Canada

Wat is de beste reistijd voor Canada? Dat is afhankelijk van wat jij tijdens je vakantie in Canada wilt gaan zien. Wil je de bergen in om te wandelen, op zoek naar de beren en wil je excursies ondernemen zoals raften? Dan is de zomerperiode een geschikte reisperiode, juni t/m september, voor West-Canada. Ben jij meer van de wintersport? Dan zijn de wintermaanden een geschikte periode voor jouw vakantie. In deze periode is het ook mogelijk om een rondreis te maken. 

Moraine Lake - Canada - Doets Reizen

Unieke excursies tijdens jouw vakantie in West-Canada

Om jouw vakantie door West-Canada nog spectaculairder te maken, voegen wij bijzondere excursies toe aan jouw rondreis. Denk aan walvissen en orka’s spotten per zodiac boot, met de gids op zoek naar de beren of met de gondel naar boven op de Sea to Sky Highway. Wij zorgen ervoor dat de excursies in Canada optimaal aansluiten op jouw rondreis, zodat jij onbezorgd aan je vakantie door West-Canada kan beginnen. 

Seawolf Adventures - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Uitgelichte reizen