Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Homer is een vissersdorpje op de Kenai Peninsula. De plaatsjes Seward en Homer vormen de uitvalsbasis tijdens je reis door Alaska voor verschillende schitterende excursies. Er lopen twee belangrijke wegen over het Kenai Peninsula: de Seward Highway, die Anchorage met Seward verbindt, en de Sterling Highway, een afsplitsing van de Seward Highway vanaf Tern Lake Junction naar Homer.

Bezoek Homer in Alaska

Homer is een gezellig plaatsje met veel visserij, met name de vangst van Halibut (heilbot) is er belangrijk. In Homer hangen de vissen aan latten. Ze wegen soms wel 100 kilo! Homer is ook bekend vanwege de vele kunstenaars die er wonen. Het gezelligste deel van Homer is ‘Homer Spit’, aan het lands end-gedeelte. Het ligt mooi aan de haven en een ruig strand. Er zijn allerlei kleine excursiehuisjes, eettentjes en souvenirwinkeltjes.

Het natuurgebied Kenai Peninsula

Het plaatsje Homer, gelegen op het Kenai Peninsula, is bekend vanwege het aangename klimaat met veel zon. Ook wordt in dit gebied, in de Matanuska Valley, veel landbouw bedreven.

Prachtige excursies vanuit Homer

Vanuit Homer kan je een spectaculaire excursie doen naar Katmai National Park. Katmai National Park in Alaska kan je namelijk alleen bezoeken per vliegtuig of per boot. Vanuit Homer is het mogelijk om naar Katmai te vliegen en hier de beren van dichtbij te kunnen bewonderen. Een must-do excursie tijdens je reis door Alaska. 

Reizen in de buurt van Homer

Logo Doets Reizen Amerika

Homer