De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Tok is het officiële welkomstcomité van Alaska wanneer je van Canada naar Alaska reist. Het is de eerste gemeenschap over de Canadese grens voor Alaska Highway-reizigers. Snelwegen leiden vanuit deze vriendelijke hubgemeenschap naar het noorden, zuiden, oosten en westen. Het biedt toegang tot het hele binnenland van Alaska, de Gouden Velden, het achterland, schilderachtige rivieren en openbare landen.

Het centrum van Tok

Tok, een plaatsje met 1.400 inwoners, is ontstaan als kamp voor de Alaska Highway-bouwers in de jaren ’40, en heeft nu als bijnaam ‘Sled Dog Capitol of the World’. Ten minste één op de drie inwoners is betrokken bij hondenslederaces tijdens het raceseizoen van november tot eind maart. Een kennel bij een woonhuis met honderd Siberische Husky’s is in Tok niet ongewoon. De grootste race, The Race of Champions, wordt eind maart gehouden. Er doen minstens honderd teams mee, in drie categorieën.

Tok als tussenstop

Een goede stop is bij het plaatsje Tok, waar een uitstekend Visitor Center is. Hier kun je talloze brochures en kaarten over Alaska halen.

Onze topbestemmingen in de buurt van Tok

Reizen in de buurt van Tok