De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Skagway is een klein plaatsje met nog geen 1.000 inwoners en ligt aan het Lynn-kanaal in de noordpunt van de Taiya Inlet. Het is ook een aanmeerplaats tijdens Alaskacruises van bijvoorbeeld de Holland America Line. Skagway is ontstaan uit de Klondike Gold Rush rond 1897. Vanaf hier liep namelijk de door goudzoekers intensief gebruikte Chilkoot Trail naar Yukon. Het is een aanrader om vanaf Skagway een dagexcursie te maken met de White Pass Railroad. Deze stoomtrein voert langs de oude Chilkoot Trail, die door de vele passerende goudzoekers is uitgeslepen in de rotsen. Je ontvlucht de toeristische drukte van het centrum door een verblijf in de Chilkoot Trail Outpost Cabins die Doets Reizen aanbiedt.

Het verhaal van Skagway

In 1898 was het kleine plaatsje Skagway uitgegroeid tot een stad met 20.000 inwoners, compleet met saloons en gokhuizen. Skagway werd toen omschreven als ‘little better than a hell on earth’. Uiteindelijk bleven rond 1903 nog zo’n 500 bewoners over. In het Klondike Gold Rush National Historic Park waant u zich terug in de tijd, in een gerenoveerde straat compleet met houten sidewalks.

Activiteiten bij Skagway

Reserveer tijdig een rit met de White Pass Train tijdens jouw vakantie door Alaska en Yukon. Deze bijzondere treinreis is een van de meest bijzondere treinreizen. Verdere bezienswaardigheden zijn het Skagway Museum met gold rush-relikwieën, Trail of ’98 Museum, McCabe College and City Hall en The Days of 1898 Show, die geschikt is voor de hele familie.

Onze topbestemmingen in de buurt van Skagway

Reizen in de buurt van Skagway

Logo Doets Reizen Amerika

Skagway