Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Seward is een klein vissersdorpje in Alaska en de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Kenai Fjords National Park. Het aantal inwoners is niet meer dan 2.600 en dit is kenmerkend voor de stadjes op de Kenai Peninsula. Vanuit Seward kun je verschillende activiteiten ondernemen die je prachtig natuurschoon laat zien. In het haventje liggen vissersboten. Zodra de vangst binnen is, zie je op de pieren grote, stoere vissers en gigantische vissen aan haken.

Vanuit Seward het Kenai Fjords National Park ontdekken

Seward is dé uitvalsbasis bij uitstek om het Kenai Fjords National Park te bezoeken. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: dallschapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zee-ottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen vind je hier allemaal. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is met een bootexcursie. Een échte aanrader is de Kenai Fjords Cruise. Tijdens deze prachtige tocht is er een grote kans om orka’s, bultrugwalvissen, zeeleeuwen, puffins en otters te zien. Heel indrukwekkend is de stop voor de gletsjer. Het is daar muisstil en je hoort de gletsjer bewegen.

Wat is er nog meer te doen in Seward?

Naast het verkennen van het prachtige Kenai Fjords National Park per boottocht kan je vanuit Seward gemakkelijk zelf een gletsjer bezoeken. De Exit Gletsjer is de bekendste gletsjer in de omgeving van Seward. Deze mondt niet uit in de zee. Je kunt erg dicht bij de Exit Glacier komen door een wandelpad vanuit het Visitor Center te volgen. Dit is een vrij gemakkelijke wandeling.

Seward bereiken

Het is mogelijk om naar Seward af te reizen met de highway. Een aanrader is om de trein te pakken. Kies voor de luxe treinreis en geniet van fenomenale uitzichten tijdens de drie uur durende rit. Wist je dat deze treinrit bekend staat als een van de mooiste treinreizen? 

Reizen in de buurt van Seward

Logo Doets Reizen Amerika

Seward