Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

De Knik Glacier is een highlight tijdens je rondreis door Alaska. De Knik-gletsjer kronkelt uit het Chugach-gebergte. De spectaculaire ijsmuren rijzen uit een meer gevuld met ijsbergen die drijven, draaien en uiteenvallen en zorgen voor een indrukwekkend gezicht. Het voelt als een noordelijke woestijn die is omringd door besneeuwde bergtoppen, hangende gletsjers en watervallen.

De geschiedenis van Knik Glacier

De Knik-gletsjer is ongeveer 60 meter dik en 5 kilometer lang aan het begin van de Knik rivier. Voor de grote aardbeving van 1964 sloot Knik Glacier de Lake George Gorge af, waarder Lake George ontstond. Elke lente zorgt het water ervoor dat de gletsjerijsdam afslijt waardoor er wel 150 miljoen liter water per minuut door de kloof gaat stromen.

De Knik Glacier bezoeken

Wil je de Knik Glacier in Alaska bezoeken? Je kan dit natuurwonder vanuit de boot, met een terreinwagen of vanuit de lucht bewonderen. Het is lastig om bij de Knik Glacier te komen. Er gaan namelijk geen officiële wegen naar toe en de ijsbergen in het water maken het moeilijk om er te komen. Boek daarom een excursie om de gletsjers van Alaska te bewonderen.

Overnachten bij de Knik Glacier

Voor de ultieme Alaska beleving kan je vlakbij de Knik Glacier overnachten. Dit doe je bij de Knik River Lodge. Je verblijft midden in de natuur, want de lodge ligt net even buiten de plaats Palmer. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Knik Glacier

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Knik Glacier gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Knik Glacier