De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Gelegen tussen Anchorage en Denali National Park vind je Talkeetna. Het is een typisch Alaskan plaatsje: een hoofdstraat met een general store met veranda en een authentiek houten hotel inclusief restaurant. Door de televisieserie Northern Exposure, opgenomen in het plaatsje Talkeetna, is Alaska bij toeristen zeer populair geworden.

Bewonder Mount Denali vanuit Talkeetna

Vanuit Talkeetna kan je gemakkelijk met een vlucht richting Mount Denali vliegen. Grote kans dat de gigantische berg in de wolken is, maar de omgeving met gletsjers en prachtige vergezichten is ook zeker de moeite waard. In Talkeetna kunt u de begraafplaats bezoeken waar veel bergbeklimmers begraven liggen die de top van Mount McKinley geprobeerd hebben te bedwingen. Als het weer mee zit, kun je deze prachtige berg vanaf de oever van de rivier zien liggen.

Bezienswaardigheden Talkeetna

Naast de gezellige pub in downtown Talkeetna is het Talkeetna Historical Society Museum ook een bezoek waard. Je kan hier zien hoe de eerste settlers de wildernis van Alaska bedwongen. Talkeetna was tevens het decor van de televisieserie Northern Exposure. 

Onze topbestemming in de buurt van Talkeetna

Reis in de buurt van Talkeetna

Logo Doets Reizen Amerika

Talkeetna