De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Whittier was een belangrijke basis voor het leger en is nu een plaats waar de Alaska Marine Highway - de ferry - aanlegt. Onderweg vanuit Whittier naar Anchorage zijn er langs de weg open stukken, waar je verschillende indrukwekkende gletsjers in de bergen ziet liggen.

Havenstad Whittier 

De havenstad Whittier in Alaska ligt aan het uiteinde van de Passage Canal, aan het einde van de Prince William Sound. Door de hoeveelheid neerslag die hier elk jaar valt beschikt Whittier over een ontzettend mooi landschap. De vele watervallen stromen langs de berghellingen en er is natuur in overvloed. Het grootste gedeelte van de inwoners van Whittier wonen in de Begich Towers. Dit is een gebouw met 14 verdiepingen waar je naast appartementen ook een school, supermark, kerk en postkantoor vindt. Naast een kleine wandeling door het stadje Whittier, kan je hier veel meer ondernemen. Denk aan kajakken, vissen en gletsjercruises. 

Met de trein door Alaska

Alaska is goed per auto te ontdekken, maar Alaska is ook prachtig per trein te verkennen. Er lopen treinverbindingen tussen Anchorage en Fairbanks (via Denali National Park) en tussen Anchorage en Whittier. Gedurende de zomermaanden dagelijks en daarna eenmaal per week. De treinen worden vooral gebruikt door Amerikanen die per cruiseschip in Alaska arriveren en vanaf Denali National Park per trein verder reizen naar Fairbanks. De trein heeft view-voertuigen, met grote ramen tot het plafond zodat jij kan genieten van een optimaal uitzicht. 

De natuur rondom Whittier

In Alaska vind je wel meer dan tienduizend gletsjers. Deze gletsjers kan je bewonderen vanuit de lucht, langs de autoweg, maar ook vanuit het water. Vanuit Whittier is het mogelijk om per high-speed catamaran het natuurgebied Prince William Sound te verkennen, ookwel de 26 glacier tour genoemd. Geniet van de 26 gletsjers waar je langskomt en bewonder de wildlife die je onderweg genoeg zal zien. Denk aan walvissen, orka's, zeeotters en puffins. 

Onze topbestemming in de buurt van Whittier

Reis in de buurt van Whittier

Logo Doets Reizen Amerika

Whittier