De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Eén van de mooiste eendaagse trips (Scenic Route) vanuit Phoenix of Tucson is een tocht over de Apache Trail, een route tussen de Apache Junction en Roosevelt. Deze route is voor een deel een goed begaanbare zandweg, omzoomd door prachtige reuze cacteeën (saguaro’s). Deze route kan alleen met een (huur)auto worden gereden, campers (RV's) zijn er helaas niet toegestaan. De Apache Trail is een oude route van de Apache-indianen, waar zij onder aanvoering van hun opperhoofden, Cochise en Geronimo, overheen trokken. Vanuit Phoenix volg je Highway 60 East, tot Apache Junction, en van daaruit Highway 88 East. Eén van de eerste plaatsjes op de Trail is het slechts een paar inwoners tellende goudzoekerplaatsje Tortilla Flat. Er is een saloon, een restaurant, een hotel en een postkantoor. Dit alles in een oude cowboystijl. De wat kitscherige en nostalgische saloon is een mooie pitstop. De bar heeft barkrukken van paardrijzadels en de wanddecoratie bestaat uit duizenden visite kaartjes en dollarbiljetten met namen erop van voorbijgangers. Vanaf hier zou je de Lost Dutchman Mine kunnen spotten in de Superstition Mountains. Een legende zegt dat hier een grote goudader is gevonden door een Duitse goudzoeker. Het blijft een legende, aangezien na de dood van deze goudzoeker de goudader niet gevonden is. De weg vervolgt langs het Apache Lake, ideale plek om even af te koelen.

Het bijzondere avontuur van de Apache Trail
Eén van de mooiste eendaagse trips (Scenic Route) vanuit Phoenix of Tucson is een tocht over de Apache Trail, een route tussen de Apache Junction en Roosevelt. Deze route is voor een deel een goed begaanbare zandweg, omzoomd door prachtige reuze cactussën (saguaro’s) . Het kan wel alleen met een (huur)auto worden gereden. Campers (RV's) zijn er helaas niet toegestaan. De Apache Trail is een oude route van de Apache-indianen, waar zij onder aanvoering van hun opperhoofden, Cochise en Geronimo, overheen trokken. Vanuit Phoenix volg je Highway 60 East, tot Apache Junction, en van daaruit Highway 88 East. Eén van de eerste plaatsjes op de Trail is het slechts een paar inwoners tellende goudzoekerplaatsje Tortilla Flat. Er is een saloon, een restaurant, een hotel en een postkantoor. Dit alles in een oude cowboystijl. 

De wat kitscherige en nostalgische saloon is een mooie pitstop. De bar heeft barkrukken van paardrijzadels en de wanddecoratie bestaat uit duizenden visitekaartjes en dollarbiljetten met namen erop van voorbijgangers. Vanaf hier zou je de Lost Dutchman Mine kunnen spotten in de Superstition Mountains. Een legende zegt dat hier een grote goudader is gevonden door een Duitse goudzoeker. Het blijft een legende, aangezien na de dood van deze goudzoeker de goudader niet gevonden is. De weg vervolgt langs het Apache Lake, ideale plek om even af te koelen.

Ongeveer 5 kilometer voorbij Tortilla Flat wordt de weg onverhard en begint het spannende deel van de Apache Trail: Fish Creek Hill. Dit is een steile 'duik' (afdaling) in de Fish Creek Canyon, over een weg die zo smal is dat auto’s moeten uitwijken om elkaar te kunnen passeren. In verband met de smalle weg en diepe afgronden kun je de trail het beste rijden van Phoenix naar Globe, dan rijd je aan de bergzijde. Dat voelt een stuk veiliger. Het zicht vanaf de weg op Apache Lake is prachtig.

De weg gaat langs de Roosevelt  Dam  (gebouwd  in  1910)  en  het  Roosevelt  Lake.  Hier  worden bootjes en verhuurd, kun je vissen of een verfrissende duik nemen. 
Aan  de andere  kant  van de  weg,  wanneer  het  verharde  deel  weer begonnen is,  ligt  het Tonto National  Monument. Dit is een grote pueblo ruïne van de Salado-indianen,  die hier tussen 12251400  leefden. Je vindt er een museum en twee prachtige, Indiaanse  rotswoningen met zeer veel kamers. Eén  van die  woningen  is gemakkelijk te voet te  bereiken.  Het  Tonto  National  Monument  is dagelijks van 8:00am -  5:00pm geopend.  De  route terug  naar  Phoenix  (via  Highway  60 West) is  een prachtige, bergachtige  weg. Langs de route  ligt  Globe, een oud mijnstadje waar zilver en vooral koper werd gevonden.  

Op weg naar Phoenix en Scottsdale via de prachtige Apache Trail kom je langs dit woestijnpark. Het Boyce Thompson Arboretum State Park ligt een kleine 100 kilometer verwijderd van Phoenix. Dit is een prachtige, 16 hectare grote botanische tuin met ruim 10.000 soorten woestijnplanten uit de Sonora Desert en andere woestijnen in de wereld.

Belangrijke update 2019-2020

Door bermbranden in de zomer van 2019 en de regenval in het najaar van 2019 zijn er overstromingen ontstaan, waardoor de wegcondities zijn verslechterd. Moment is de Apache Trail gesloten en worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Het is onduidelijk wanneer de route weer wordt vrijgegeven. Dit houdt in dat je een alternatieve route gaat berijden. Mocht je toch graag een stuk over de Apache Trail willen rijden, dan is de weg toegankelijk tot Tortilla Flat en rijd je dezelfde route weer terug.
Op de website https://www.az511.gov/ kun je de actuele wegcondities checken. Indien er grote wijzigingen optreden, zullen wij je hier over informeren per mail.

Reizen in de buurt van Apache Trail

Logo Doets Reizen Amerika

Apache Trail