De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De Desert View Drive aan de South Rim van de Grand Canyon biedt een onvergetelijke reis langs een adembenemend landschap. Deze schilderachtige route strekt zich uit over 42 kilometer en brengt bezoekers naar uitkijkpunten zoals Mather Point, Yavapai Point en Grandview Point. Het hoogtepunt is Desert View, waar de Desert View Watchtower staat, een replica van een prehistorische toren. Onderweg zijn er panoramische uitzichten op de Grand Canyon, de Colorado River en imposante geologische formaties. Deze route is een must voor iedereen die de majestueuze schoonheid van de Grand Canyon wil ervaren.

Uitzichtpunten langs de Desert View Drive in Grand Canyon National Park - South Rim

Om de uitzichten langs de Desert View Drive van de Grand Canyon te zien, verlaat je het Grand Canyon Village en volg je de oostelijke rand van de canyon naar Desert View, dat zich bevindt bij de oostelijke Ingang van het Grand Canyon National Park. Onderweg is het belangrijk om te stoppen en te genieten van de bezienswaardigheden en uitzichten bij de volgende uitkijkpunten.

Mathers Point en Yavapai Point

Doorgaans zijn de meest populaire, eerste indrukwekkende uitzichten op de Grand Canyon te zien bij Mather Point of Yavapai Point. Mather Point is vernoemd naar de eerste parkbeheerder, Stephen Mather. Ver onder je is Phantom Ranch te zien, aan de basis van de canyon. Yavapai Point biedt panoramische uitzichten op Havasupai Point naar het westen en Desert View naar het oosten. Als de prachtige uitzichten nog niet genoeg zijn, geniet dan van een presentatie en/of wandeling van een parkwachter die hier elke dag begint. Vergeet niet te genieten van de uitleg in het Yavapai Observation Station, inclusief driedimensionale geologische displays, foto's en interpretatieve panelen die parkbezoekers in staat stellen om het intrigerende geologische verhaal van de Grand Canyon te zien en te begrijpen. Krijg een beter begrip van de zichtbare rotslagen van de canyon, de opheffing van het Colorado Plateau en het uitslijpen van de Grand Canyon.

Yaki Point

Tijdens het hoogseizoen zijn de Yaki Point Road en de Kaibab Trail Parking Lot gesloten voor privévoertuigen. Toegang is alleen mogelijk met de shuttlebus van National Park Services. Bij Yaki Point kun je wederom genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht op de Grand Canyon vanaf de zuidelijke rand.

Grandview Point

De naam zegt eigenlijk alles als het gaat om dit "must-see" uitzicht en waarschijnlijk het meest majestueuze uitzicht op de Grand Canyon. Je zult prominente buttes zien, waaronder Rama Shrine, Krishna Shrine, Vishnu Shrine en Shiva Temple, en je zult ook een klein stukje van de Colorado River ver beneden zien.

Moran Point

Vernoemd naar de beroemde schilder Thomas Moran, zullen de uitzichten vanaf dit uitzichtpunt niet teleurstellen. Geniet van uitzichten op de uitbreiding van de Grand Canyon, die direct ten zuiden van Cape Royal liggen, aan de Noordelijke Rand.

Lipan Point

Dit uitzichtpunt is bereikbaar via een korte zijweg ten noorden van de belangrijkste schilderachtige route langs de Zuidelijke Rand. Dit uitzicht biedt bijna een 360-graden panorama. Gebouwd in 1932 als een replica van een prehistorische Indiaanse toren, biedt de Desert View Watchtower een magnifiek uitzicht op de Grand Canyon, de Painted Desert naar het oosten en de San Francisco Peaks naar het zuiden. Het doel van Mary Colter was om een toren te bouwen die het breedste uitzicht op de Grand Canyon zou bieden en tegelijkertijd in harmonie zou zijn met de natuurlijke omgeving. Ze is daarin geslaagd. De Watchtower werd voor het eerst geopend in 1933 en bevindt zich op het meest oostelijke punt van de Zuidelijke Rand van de Grand Canyon. De toren is gemaakt van steen en Colters vakmanschap in metselwerk creëert een visuele diepte die ongeëvenaard is. Deze toren is het hoogste punt op de Zuidelijke Rand en de binnenmuren van de toren zijn versierd met muurschilderingen van de Hopi-kunstenaar Fred Kabotie.

Reizen in de buurt van Desert View Drive

Logo Doets Reizen Amerika

Desert View Drive