Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Sedona is een charmant, schilderachtig kunstenaarsstadje waar zich de laatste jaren vooral rijke Amerikanen hebben gevestigd. Het landschap rondom Sedona is schitterend. Roodbruine rotsformaties en tafelbergen vormen het decor van dit lieflijke plaatsje. Het exclusieve shoppingcenter Tllaquepaque herbergt een aantal kunstgalerijen in originele Mexicaanse huizen.

Ligging 

Deze plaats ligt in een vallei, middenin het spectaculair mooie rotslandschap en op ongeveer 25 kilometer afstand van Flagstaff. 

Inwoners 

Sedona telt ruim 11.000 inwoners. 

Klimaat 

Het klimaat is hier erg mild. Tijdens de winter is er kans op sneeuw en lichte nachtvorst, overdag wordt het gemiddeld ongeveer 10° tot 15° Celsius. Het is dan vaak helder en zonnig. Tijdens de zomer kan het behoorlijk warm worden, soms wel meer dan 35 graden Celsius. Je hebt dan ook kans op korte, maar heftige onweersbuien. 

Geschiedenis 

Sedona was aanvankelijk niet meer dan een boerendorp. Vanaf de jaren ‘50 en '60 van de vorige eeuw vestigden zich er steeds meer kunstenaars.  Sinds de jaren ‘80 zijn er in Sedona speciale vortex stromen gevoeld, die door samen te komen elektromagnetische energie opwekken. Sommigen zeggen dat het een portaal is voor aardse en bovenaardse geesten. Sommigen zeggen dat je door de 
Vortex bepaalde sensaties voelt op je huid of in je lijf. Hierdoor zou de ziel versterkt worden. Kortom, zeer spiritueel. De ontdekking had tot gevolg dat Sedona overspoeld werd door new-agers en reizigers die niet alleen voor de schoonheid van het landschap kwamen, maar vooral voor de krachtige energie. Of je er nu in gelooft of niet maakt niet veel uit, de prachtige omgeving van Sedona zorgt al voor genoeg geestelijke energie.

Logo Doets Reizen Amerika

Sedona