De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Sedona is een charmant, schilderachtig kunstenaarsstadje waar zich de laatste jaren vooral rijke Amerikanen hebben gevestigd. Het landschap rondom Sedona is schitterend. Roodbruine rotsformaties en tafelbergen vormen het decor van dit lieflijke plaatsje. Het exclusieve shoppingcenter Tllaquepaque herbergt een aantal kunstgalerijen in originele Mexicaanse huizen.

Sedona ligt bij de Oak Creek Canyon, circa 25 kilometer ten zuiden van Flagstaff. De canyon en het landschap er omheen zijn echt schitterend door de prachtige roodbruine rotsformaties en tafelbergen. Sedona zelf is een klein, schilderachtig pioniers- en kunstenaarsstadje waar zich de laatste jaren vooral rijke Amerikanen hebben gevestigd. Je kunt hier de duurdere en meer authentieke Indiaanse kunstvoorwerpen en sieraden kopen. Aan de zuidkant ligt een exclusief shopping center met daarin Tlaquepaque: een aantal kunstgalerijen die zijn ondergebracht in originele Mexicaanse huizen. Leuk voor een korte stop. Langs de hoofdstraat vind je een aantal kleine restaurants.

Ligging 

Deze plaats ligt in een vallei, middenin het spectaculair mooie rotslandschap en op ongeveer 25 kilometer afstand van Flagstaff in de Amerikaanse Staat Arizona. 

Bezienswaardigheden in Sedona

Oak Creek Canyon

De Oak Creek Canyonis een prachtig natuurgebied bij Sedona. Als je vanuit Sedona de Highway 89A in noordelijke richting neemt, kom je na een paar kilometer uit in de Oak Creek Canyon. In deze kleurrijke canyon voeren de kleuren oranje, rood en groen de boventoon. Een weg met veel (haarspeld)bochten klimt langzaam omhoog naar het aan de rechterkant van de weg gelegen Oak Creek Vista Point. Hier kun je de auto parkeren en genieten van prachtige vergezichten. Vaak tref je rondom het Vista Point Indianen aan, die daar hun zelfgemaakte zilveren sieraden verkopen. Je kunt proberen af te dingen op de vraagprijs, maar waarschijnlijk is dat tevergeefs. Indianen zijn een trots volk, ze vinden de vraagprijs eigenlijk al te laag. Omdat je hier niet met je eigen auto mag komen, is er maar één manier om de prachtige omgeving van Oak Creek Canyon goed te verkennen: per jeep. 

Jeep Tours in Sedona

De natuur rondom Sedona is het beste te ontdekken via offroad Jeep Tours. Je kunt er zelf niet komen met een huurauto of camper, dus een van onderstaande excursies mag niet ontbreken tijdens je rondreis door Zuidwest Amerika en je bezoek aan Sedona. 

Slide Rock State Park

Er wordt vaak gezegd dat een bezoek aan Arizona pas compleet is als je bij het Slide Rock State Park bent geweest. Op weg vanuit Sedona naar de Oak Creek Canyon ligt deze natuurlijke waterglijbaan aan de linkerkant van de weg. Het is een gladde rots helling waar het water van een 'creek' in een soort goot omlaag stroomt. Veel mensen hebben deze aantrekkelijke, verkoelende waterspeelplaats ontdekt, vooral kinderen vinden het te gek. Om dit unieke natuurspektakel te beschermen heeft de overheid van Arizona er een State Park van gemaakt. Je hoeft niet bang te zijn dat je in het water een besmetting oploopt, de waterkwaliteit wordt er namelijk dagelijks getest. Kijk wel uit dat je niet uitglijdt op de gladde rotsen.

Naast zwemmen en glijden, zijn er ook nog veel andere outdoor-activiteiten mogelijk bij Slide Rock. Je kunt er wandelen, picknicken, wild en vogels observeren, vissen, zonnebaden en mooie plaatjes schieten in de prachtige natuur van het Coconino National Forest. Verder is er een Slide Rock Market waar je snacks en drankjes kunt kopen en je picknickvoorraad kunt aanvullen.

Red Rock State Park

Dit natuurpark is te vinden ten zuidwesten van Sedona en behoort tevens tot de Oak Creek. Red Rock State Park is schitterend door haar rode rotsformaties, beekjes en begroeiing. Het is een redelijk schaduwrijk en voelt aan als een oase in de woestijn. Het park heeft een overvloed aan planten, interessante geologische formaties en wilde dieren. 

Wandelen in Sedona

Wandelaars kunnen in Sedona alle kanten op. Er zijn tientallen trails te vinden die je een goede indruk geven van de prachtige natuur. De afstanden variëren van een uurtje tot wel 5 uur durende hikes. Bekijk hier de mooiste wandelingen in Sedona. Doets Reizen adviseert in ieder geval de Hi Line Trail, een circa 4 uur durende wandeling en levert spectaculaire uitzichten op Munds Wilderness en de beroemde Cathedral Rock. Vergeet tijdens het wandelen nooit om voldoende water en eten mee te nemen. Een goede voorbereiding op spectaculaire wandeling is een bezoek brengen aan The Hike House. Een informatiecentrum waar je informatie kunt vinden over alle mogelijkheden en zo nodig extra informatie kunt aanschaffen. 

Spiritueel Sedona

Sedona heeft een magnetische werking op kunstzinnige mensen. Ook spiritualiteit is voor veel inwoners van Sedona enorm belangrijk. Niet vreemd dat er in Sedona een relaxte vibe hangt. Het sfeervolle centrum bestaat uit talloze art-galeries en je kunt deelnemen aan yogalessen, vaak op spectaculaire locaties zoals Angel Valley. Er zijn meerdere massagesalons te vinden waar je jezelf kunt onderdompelen in comfort. 

Chapel of the Holy Cross

Een modern ogende katholiek kapel, gebouwd in de rotswanden van Sedona. Dit opvallende bouwwerk is ontworpen door Marguerite Brunswig Staude, een leerling van Frank Lloyd Wright. 

Inwoners 

Sedona telt ruim 11.000 inwoners. 

Klimaat 

Het klimaat is hier erg mild. Tijdens de winter is er kans op sneeuw en lichte nachtvorst, overdag wordt het gemiddeld ongeveer 10° tot 15° Celsius. Het is dan vaak helder en zonnig. Tijdens de zomer kan het behoorlijk warm worden, soms wel meer dan 35 graden Celsius. Je hebt dan ook kans op korte, maar heftige onweersbuien. 

Geschiedenis 

Sedona was aanvankelijk niet meer dan een boerendorp. Vanaf de jaren ‘50 en '60 van de vorige eeuw vestigden zich er steeds meer kunstenaars.  Sinds de jaren ‘80 zijn er in Sedona speciale vortex stromen gevoeld, die door samen te komen elektromagnetische energie opwekken. Sommigen zeggen dat het een portaal is voor aardse en bovenaardse geesten. Sommigen zeggen dat je door de Vortex bepaalde sensaties voelt op je huid of in je lijf. Hierdoor zou de ziel versterkt worden. Kortom, zeer spiritueel. De ontdekking had tot gevolg dat Sedona overspoeld werd door new-agers en reizigers die niet alleen voor de schoonheid van het landschap kwamen, maar vooral voor de krachtige energie. Of je er nu in gelooft of niet maakt niet veel uit, de prachtige omgeving van Sedona zorgt al voor genoeg geestelijke energie.


Reizen in de buurt van Sedona

Logo Doets Reizen Amerika

Sedona