Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Montezuma Castle National Monument

26 Actueel reisaanbod

Montezuma Castle is een bouwwerk van 5 verdiepingen hoog, het bestaat uit 20 kamers die plaats boden aan ongeveer 50 bewoners. De woningen zijn gebouwd in een uit kalksteen bestaande rotswand, op ongeveer 30 meter hoogte. Dankzij de overhangende rotswand werden de woningen beschermd tegen de regen, en omdat de locatie naar het zuiden is gericht konden de bewoners ook optimaal profiteren van de zonnewarmte. De aanwezigheid van een riviertje aan de onderzijde van de rots, Beaver Creek, zorgde ervoor dat er het hele jaar door water beschikbaar was.

Enkele tientallen meters ten westen van Montezuma Castle bevindt zich een tweede ruïne, die Castle A wordt genoemd. Dit bouwwerk bestond uit 40 à 45 kamers. Omdat het veel minder goed werd beschermd tegen de elementen, is Castle A in de loop der tijd grotendeels vervallen geraakt. Bovendien zijn er aanwijzingen gevonden dat dit bouwwerk enkele honderden jaren geleden ook deels als gevolg van een brand verloren is gegaan. Castle A is in 1933 uitgegraven. Daarbij zijn veel objecten gevonden die inzicht hebben verschaft in het leven van de Southern Sinagua Indianen. Van Castle A zijn nu enkel nog wat restanten van muren te zien. 


Montezuma Castle werd in het jaar 1906 door President Theodore Roosevelt tot National Monument uitgeroepen. In 1966 kwam het terecht  in The National Register of Historic Places. Jaarlijks wordt het park door ongeveer 350.000 mensen bezocht 
Je kunt de rotswoningen  alleen vanaf de buitenzijde bekijken, onder meer via een ruim 500 meter lang pad dat langs de rotswand afloopt. 

Eerst zie je Montezuma Castle in de rotswand boven je. Aan het einde van het pad kun je nog de restanten van Castle A bekijken. Vervolgens kun je via hetzelfde pad teruglopen, of via het even lange pad dat langs Beaver Creek ligt. Er bevindt zich hier een picknickplaats midden tussen de mooie sycamore trees (platanen). 

Reizen in de buurt van Montezuma Castle National Monument

Logo Doets Reizen Amerika

Montezuma Castle National Monument