Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De negen Channel Islands liggen ongeveer zestien kilometer uit de kust vanuit Ventura (ten zuiden van Santa Barbara), zijn onbewoond en zeer in trek bij natuurliefhebbers. En dat is logisch. De eilanden worden niet voor niets de Amerikaanse Galapagos genoemd.

Er groeien en leven meer dan tweeduizend soorten planten en dieren, waarvan 145 soorten uniek zijn in de wereld. De bruine pelikaan, een bedreigde diersoort, heeft hier zijn broedplaats. Rondom de eilanden leven zeehonden, zeeleeuwen, orka’s, tonijnen, zalmen, zwaardvissen en – naar gelang het seizoen – de naar het noorden of zuiden trekkende grijze walvis. Deskundigen beschouwen deze ongerepte eilanden als miniaturen van het Californië zoals het er vroeger uit moet hebben gezien. Van alle Channel Islands is Santa Cruz Island niet alleen het meest indrukwekkende eiland, maar ook het best toegankelijke.

Het kost je een hele dag dit eiland te verkennen. Met de boottocht zelf (heen en terug), het maken van een wandeling of het ondernemen van andere outdoor activiteiten ben je wel even bezig. En dat geldt evenzeer voor het genieten van de unieke flora en fauna zoals robben, vogels, wilde bloemen, zeeleeuwen en walvissen kijken.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Channel Islands gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Channel Islands