De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Disneyland in Los Angeles opende op 17 juli 1955 haar poorten. In Fantasyland vind je het kasteel van Doornroosje, een niet te missen hoogtepunt. In Tomorrowland staat de spannende Space Mountain en op Main Street kan je eten, drinken en genieten van de parades. In Critter Country vind je New Orleans Square en Frontierland. Tip: probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de diverse vervoersmiddelen in het park, om tijd te besparen.

'Moeder' van Disney parken

Disneyland in Los Angeles is de ‘moeder’ van alle Disneyparken wereldwijd. Het attractiepark opende op 17 juli 1955 haar poorten. Het Magic Kingdom had toen nog maar achttien attracties en was opgezet volgens een idee van Walt Disney, de beroemde tekenaar van onder andere Mickey Mouse, Goofy en Donald Duck. Op dat moment stond Disney ook aan de wieg van vernieuwende animatiefilms als Bambi, Assepoester en Pinokkio. Het park is een van de kleinere attractieparken van het Disney concern maar maakt dit volledig goed met de charme van dit park. Disneyland heeft zich ondertussen steeds verder uitgebreid en heeft nu zo’n zestig attracties.

Disney attractieparken

Disneyland was van meet af zo’n succes dat er nog meer parken openden: in Orlando in Florida (1971), Tokyo in Japan (1983), Parijs in Frankrijk (1992) en Hongkong in China (2005). Ondanks steeds weer opduikende financiële problemen bij het overkoepelende concern, gaan er sterke geruchten, dat er ook in Sydney in Australië, Shanghai in China en Antalya in Turkije Disneyparken zullen komen. 

Disney California Adventure Park

In 2001 werd naast Disneyland het Disney California Adventure Park geopend, waar je apart voor moet betalen. Uithangbord van dit park is een ouderwetse Amerikaanse boardwalk – een houten pier – met daarop een knots van een achtbaan. In dit park vind je ook de Grizzly River Run en de Tower of Terror, twee heftige, maar leuke attracties. Tussen de twee parken ligt het gezellige Downtown Disney, waar je winkeltjes, restaurants en theaters vindt. Toegang tot dit deel is gratis.

Logo Doets Reizen Amerika

Disneyland