Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Googleplex is de bijnaam voor het hoofdkantoorcomplex van het technologiebedrijf Google (nu Alphabet Inc.) in Mountain View. Dit iconische en innovatieve centrum fungeert als het bruisende zenuwcentrum van Google, waar technologie, creativiteit en samenwerking samenkomen.

Googleplex 

Googleplex gaat verder dan een fysieke locatie; het vertegenwoordigt de kernwaarden van Google, namelijk innovatie, samenwerking en creativiteit. Het dient als een plek waar getalenteerde individuen van over de hele wereld samenkomen om te werken aan projecten die de technologische grenzen verleggen en de manier waarop we informatie benaderen veranderen.

Geschiedenis

Googleplex werd oorspronkelijk opgericht in 1996, slechts enkele jaren nadat Larry Page en Sergey Brin, 
de oprichters van Google, aan de Stanford University werkten aan een zoekmachine die uiteindelijk Google zou worden. 
Het complex begon als een bescheiden ruimte, maar al snel groeide het uit tot een symbool van innovatie en technologische vooruitgang.

Kenmerken

Googleplex staat bekend om zijn unieke architectuur en inspirerende werkomgeving. Enkele opvallende kenmerken zijn onder andere:

  • Innovatieve gebouwen: Googleplex bestaat uit verschillende gebouwen die zijn ontworpen om samenwerking en creativiteit te bevorderen. Deze gebouwen zijn vaak kleurrijk en uniek in hun architectuur.
  • Ontspanningsruimtes Het complex biedt een scala aan ontspanningsmogelijkheden voor werknemers, waaronder fitnessruimtes, speelzalen, lounges en zelfs een zwembad. Deze voorzieningen dragen bij aan een positieve werkcultuur en een gezonde levensstijl.
  • Google fietsen Om de grote omvang van het complex te overbruggen, kunnen medewerkers gebruikmaken van de kenmerkende felgekleurde Google-fietsen om zich gemakkelijk en snel te verplaatsen.
  • Innovatiecentra Googleplex herbergt diverse innovatiecentra en laboratoria waar ingenieurs en onderzoekers werken aan toekomstige technologieën, zoals kunstmatige intelligentie, machine learning en augmented reality.
  • Eten en cafés Het complex heeft tal van restaurants en cafés die gratis maaltijden serveren voor werknemers. Dit stimuleert niet alleen sociale interactie, maar ook creatieve gesprekken tussen medewerkers.

Goed om te weten:

Helaas zijn de gebouwen niet toegankelijk voor het publiek. Wanneer je het complex bezoekt, zul je merken dat het meer op een campus lijkt dan op een kantoorgebouw. Google organiseert geen specifieke rondleidingen. 

Reizen in de buurt van Googleplex

Logo Doets Reizen Amerika

Googleplex