De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Met Silicon Valley wordt feitelijk het technologische centrum van Californië bedoeld, aan de zuidkant van de baai van San Francisco. Hier zijn de grootste technologiebedrijven van de wereld gevestigd. Vanuit dit gebied werd de digitale wereld veroverd, die vandaag de dag niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven.

Je bezoekt hier de grootste techbedrijven ter wereld zoals Apple, Facebook en Google. Naast de grote bedrijven zijn het Tech Museum of Innovation en Tesla Motors Showroom wat ons betreft echte aanraders.

Veelzijdig Silicon Valley

Wist je trouwens dat de San Francisco 49'ers hun American Football-wedstrijden spelen in het Levi's Stadium in Silicon Valley? Een veelzijdiger gebied dan je wellicht dacht. 

Hoogtepunten van Silicon Valley

1. Het geweldige nachtleven van Santana Row 

Dit is een sfeervol, bruisend en supergezellig gebied met prachtige boetieks, uitstekende restaurants en een geweldig nachtleven. Santana Row ligt tussen Santa Clara en San Jose en is ontwikkeld als luxe woon- en winkelgebied. Dit zie je ook duidelijk terug in het straatbeeld. De ‘rich and famous’ uit de technische industrie hangen hier graag rond. Naast het feit dat het een shop walhalla is, vind je hier, terrassen met live muziek, een bioscoop en wellness centra voor de ontspanning. Live the local life en ga een avond naar Santana Row! 

2. Maak die selfie bij Facebook Headquarters 

Op Hacker Way (echt waar!) staat de gigantische campus van Facebook, met daarin het hoofdkantoor. Een bezoek aan dit social media-platform mag niet ontbreken. Helaas mag je de Facebook Campus niet bezoeken. Het terrein rondom het gebouw daarentegen wel. Hier staat het enorme Facebook-bord waar iedereen mee op de foto mag. 

3. Op onderzoek rond Google Plex 

Multi gekleurde fietsen, vreemde kunstwerken, een gigantisch skelet van Tyrannosaurus Rex en vrolijke Androidfiguren; Welcome to the Google Plex! Net als de Facebook Campus kun je alleen het terrein rondom Google Plex bezoeken. Als je één van de 'Googlers' ziet, kun je ook vragen om een rondleiding. Regelmatig zie je 'Googlers' voorbijkomen op multi gekleurde fietsen, die onderweg zijn van de ene naar de andere kant van de campus. Natuurlijk kun je ook op de foto gaan met bekende Android-standbeelden. 

4. Versteld staan van Apple Park 

Bij het zien van het Apple Park stonden we versteld van dit imposante gebouw. Het was Steve Jobs' droom om het eruit te laten zien als een natuurreservaat en dat is zeker gelukt. Helaas is het imposante Apple Park niet toegankelijk voor bezoekers. Het Apple Park Visitor Center is dat wel. Je kunt hier alles ontdekken over de geschiedenis van Apple. Het is tevens de enige plek ter wereld waar je exclusieve kleding, souvenirs en accessoires kunt kopen.  

Na het bekijken van de tentoonstellingen en uiteraard het kopen van een aantal souvenirs kun je nog wat eten en drinken op het dakterras van het Visitor Center. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht op Apple Park.  

5. Tip! Steve Jobs’ garage 

Om helemaal in de 'Apple sfeer' te komen kun je ook de garage van Steve Jobs bezoeken. Vanaf de buitenkant lijkt het een normaal huis, maar hier vond een buitengewone revolutie plaats. Steve Jobs ontwikkelde hier de eerste vijftig Apple 1's.  

6. Diepgravend snuffelen in het Tech Museum of Innovation

Dit wetenschaps- en technologisch centrum is echt dé plek als je meer wilt leren over hightech van vroeger en nu. Het enorme gebouw zal je niet over het hoofd zien door de opvallende oranje kleur en paarse koepel in het midden. Er zijn allerlei interessante tentoonstellingen en activiteiten, zoals het bouwen van je eigen robot. Maar het gaafste vonden wij het IMAX Dome Theatre. Hier wordt de Star Wars film ‘The Last Jedi’ afgespeeld op een enorm scherm. Heel gaaf om de film met bijzondere licht - en geluideffecten te zien. 

Reizen in de buurt van Silicon Valley

Logo Doets Reizen Amerika

Silicon Valley