Bosbranden Jasper Meer info

Jamestown (ook wel Jimtown genoemd) heeft nauwelijks drieduizend inwoners, maar alleen al de turbulente geschiedenis maakt van het plaatsje een aardige bezienswaardigheid. Als de Gold Rush ergens heeft gewoed, dan is het hier wel. Bewijzen te over.

Heftigheid van de Gold Rush 

Zoals de grootste goudmijn van Californië (aan Highway 49, ten zuiden van Jamestown), die overigens in 1993 werd gesloten. En uiteraard de oude huizen, hotels en saloons aan Main Street met hun typisch gevormde, gekrulde ijzeren balkons. Let vooral op het Palm Hotel en ga eens eten bij Kamm’s Chinese Restaurant. Niet duur, wel lekker.

Expedities voor goudzoekers

De grootste attractie van het stadje vormen de expedities voor moderne goudzoekers, de Gold Prospecting Adventures. Iets voor jou, gold panning? Ga dan naar het Gold Prospecting winkeltje op 18170 Main Street. Daar leer je omgaan met de goldpan en echt waar, al het goud dat wordt gevonden (helaas alleen met het blote oog nauwelijks te ontwaren flintertjes) mag je mee naar huis nemen. Ook in het Railtown 1897 State Historic Park waan je je terug in de tijd. Dit openluchtmuseum is een absolute must voor treinliefhebbers en uiteraard kun je er ook een ritje maken met een historische stoomlocomotief.
Meer informatie: www.jamestown-ca.com en www.goldprospecting.com

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Jamestown gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Jamestown